image

 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte evimizi serinletmek için kullandığımız Klimalar hakkında bilgi veren Teknisyen, vatandaşın daha uygun, güvenli ve verimli klima kullanabilecekleri konusunda önerilerde bulundu. Özellikle yeni nesil tasarruflu yani İnverter klima konusunda bilgilendirmelerde bulunan Klima Teknisyeni Ramazan Ok, bu klimaların daha kuvvetli ve tasarruflu olduklarını belirterek vatandaşa bu klimaları önerdi.

“KLİMALARI 24 DERECEDE ÇALIŞTIRIN”

Klimaların 24 derecede çalışmasının en uygun olduğunu belirten Ok, “Klima için en önemli tavsiyemiz, çalıştırırken vatandaşlarımızın 24 derece ve üzerinde kullanmasıdır. Hem daha az elektrik harcar, hem de yüksek performans sağlar tabi bunu inverter klimalar için söylüyorum. Klima çalıştığı vakit pencere e kapıların kapatılması lazım ki, dışarıdan sıcak hava gelmesin. Klima 24 dereceye ayarlı ise oda sıcaklığı 24 dereceye geldiği vakit klima istirahate giriyor. Oda sıcaklığı yükseldiğinde klima tekrar devreye giriyor. Fakat pencere ve kapılar açık olduğunda oda sıcaklığı 24 dereceyi bulamıyor ve klima sürekli enerji harcamak zorunda kalıyor. Birde klimalarda filtreler var, onların ayda 1 veya 2 defa bakım yapılması lazım. Klimaların yılık genel bakımlarının yapılması lazım.” İfadelerini kulandı.

“İNVERTER KLİMALAR DAHA AZ ELEKTRİK HARCIYOR”

Konuşmasının devamında Ok, “Şuanda sıcaklığın artması ile beraber bizim işlerimizde aşırı bir yoğunluk oluştu. Gece gündüz demeden çalışıyoruz fakat yine de yetişemiyoruz. Vatandaşlarımıza klima tavsiyesinde bulunacak olursan İnverter klimalarını öneriyorum. Çünkü bu klimalar elektrik bakımından çok az yiyorlar ve oldukça kuvvetli makinalar. Normal bir klimanın aylık elektrik tüketimi 300 lira civarındadır, inverter klimalarda en fazla 100 lira harcıyor. Bu durumda kullanıma göre değişebiliyor.” İfadelerini aktardı. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *