image

 

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi gazetede yayınlanan karara göre Siirt Üniversitesine tıp fakültesi kurulacak. Yani Siirt’e tıp fakültesi resmiyet kazandı. Bu habere sevindik. Bölgemize bir tıp fakültesinin daha kurulacak olması elbette sevindirici. Bölge halkı adına, Siirt halkı adına sevindirici bir gelişme bu.

Ancak nüfus itibarıyla Batman’ın yarısı kadar bile gelmeyen Siirt’e tıp fakültesi kurup da Batman’ı mahrum bırakmak adalet duygusunu zedeler. Siirt’e elbette ki tıp fakültesi kurulsun ama Batman’ımıza da bir an önce kurulmalı. Batman halkındaki sahipsizlik, kimsesizlik duygusunun giderilmesi isteniyorsa bir an önce kollar sıvanmalı ve mutlu haber verilmeli.

Bu konuda en büyük iş partileri iktidarda olan politikacılara, siyasilere, milletvekillerine düşüyor. İktidar partisinin milletvekilleri ve diğer politikacıları bu konuda üzerlerine düşeni yapmalı. Batman halkının takdir ve teveccühünü kazanmak istiyorlarsa, adları sadece ihale takipçiliği ile anılsın istemiyorlarsa tıp fakültesi konusunda gereken gayreti göstermeliler.

Hepsini tenzih ederim ama ne yazık ki daha önceki bazı iktidar milletvekilleri Batman halkına hizmet edeceklerine, Batman halkının ihtiyaçlarını karşılayacaklarına mesai ve enerjilerini akrabalarını işe koymaya, ihale takipçiliği yapmaya harcadılar. İş takipçiliği yapmaktan başka işlere vakitleri olmadı.

Muhalefet partilerinden bir beklentimiz yok. İdeolojik körlük onlarla hizmetin arasında kalın bir duvar örmüş ne yazık ki. 16 yılık belediye geçmişlerinden hizmet anlayışlarını iyi öğrendik. Bizim beklentimiz ve sitemimiz elinde iktidarı bulundurup hizmet iddiasında olanlara.

Başta Sayın Ziver Özdemir olmak üzere, Batman halkının oylarıyla meclise girmiş olan, hatta bakan seçilen siyasilerin tıp fakültesi için ciddi girişimlerde bulunmaları lazım. Bu konuda bürokratlarımızın da siyasilere destek olması gerekiyor. Batman halkı söylemden çok icraat istiyor. Şunu bunu yapacağız, şöyle büyük projelerimiz var, Batman bölgenin çekim merkezi olacak söylemi icraatla birlikte değer kazanır.

Siyasilerimiz, bürokratlarımız, iş adamlarımız ve diğer etkili kişiler el ele verip Batman’ımıza tıp fakültesini kazandıracak ilk adımı bir an önce atmalılar. HABER ANALİZ

SADULLAH AYDIN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *