image

 

Vatandaşlar ile yapmış olduğumuz röportajlarda vatandaş yeni sistemin hala ne olduğunu bilmediğini fakat isteklerinin olduğunu belirtti. 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sitemin kabul edildiğini, yeni sitemden isteklerinin olduğunu belirten vatandaş, temel gıda fiyatlarının bile aşırı pahalı olduğunu aktardı. Yeni sistem ile birlikte yapılması gerekenleri sıralayan vatandaş, temel gıda fiyatlarının düşmesini, dövizin akıl almaz artışının önüne geçilmesini ve yaşamın maddi bakımdan daha uygun olması gerektiğini vurguladı.


“ESNAF VE VATANDAŞ ARASINDA ETKİLEŞİM OLMUYOR”

Konu ile ilgili taleplerini belirten M. Siracettin Kaymış, “Hükümetten beklentilerimizi sıralayacak olursak, ilk önce gıda fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor. Daha sonra dövizde de etkili bir hamle yapılarak fiyatlarının aşağıya çekilmesi lazım ki, esnaf rahat nefes alabilsin. Fiyatlar yüksek olduğu için esnaf ve vatandaş arasında bir etkileşim de olmuyor. Etkileşim olmayınca esnaf iflas edecek dereceye geliyor. Şuan ülkemizde her şeyin fiyatı hat safhada, eğer böyle giderse esnaf kepenklerini indirecek. Yeni sitem ve hükümetten beklentilerimiz bu önemli konulardır.” Şeklinde konuştu.


“ARTAN FİYATLARA DUR DENMELİ ARTIK”

Seçimin bittiğini sistemin bir an önce oturulup halkın taleplerini karşılaması gerektiğini belirten M. Şirin Dündar, “Bir esnaf olarak görüyorum ki, maalesef iş yapamaz hale geldik. Seçim bitti artık sistemin ve hükümetin oturtulup halkın taleplerini karşılaması lazım. Yeni sistemin ne olduğunu bilmiyoruz ama bir an önce artan fiyatlara dur denmeli artık. Alacakları maaşın hakkını, halkın sorunları gidererek vermeleri gerekiyor. Gıda fiyatları artık halkın yaşam standartlarının üstünde, genel olarak gıda, döviz fiyatlarının düşürülmesi için gerekli adımlar atılmalı.” dedi.


“BİLMEDİĞİMİZ SİSTEM HALKIN YARARINA ÇALIŞMALI”

Yeni sistem hakkında vatandaşların net bir bilgisi olmadığını, sistemin halkın yararına çalışması gerektiğini belirten Remzi Göker, “Herkes gibi bizimde yeni sistem hakkında net bir bilgimiz yok, fakat en büyük sıkıntı piyasanın çok fazla serbest bırakılması, hiçbir şeye müdahale edilmemesi. Zamların keyfi uygulanması, bir ürünü aldığımızdan bir ay sonra 3 defa zam yemesi, gıda, döviz, elektronik fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Kurumlar ile ilgili bir sıkıntı olduğunda muhatap bulamıyoruz, bu sorununda giderilmesi gerekiyor. Hiçbir yaptırım olmadığı için keyfi zamlar uygulanıyor. Hem mal alırken sıkıntı yaşıyoruz, satarken sıkıntı yaşıyoruz. Bir esnaf olarak bu konudan mustaribim, benim gibi birçok arkadaşım var. Denenmiş bir hükümet olmasına rağmen halkın bir beklentisi var, Allah hayırlısını nasip etsin.” İfadelerini aktardı.

“HALK SIKINTILARDAN ARINDIRILMALI”

Halkın sıkıntılardan arındırılmasını savunan Nihat Akbay, “Ülke genelinde her şeyin fiyatı oldukça yüksek, patatesten tutun, benzin fiyatlarına kadar. Seçimlerden sonra halk olarak ilk isteğimiz genel olarak fiyatların düşürülmesi, zamların durdurulması ve halkın rahat bir nefes alması. Hükümetin uygulayacağı strateji ile döviz, gıdanın fiyatlarının düşürülmesi lazım. Halk gerçekten zor günler geçiriyor. Pazara çıktığında her şeyden 4-5 kilo alan bu halk artık yarım kilo ile alışveriş yapıyorlar. Buda hali ile esnafı sıkıntıya düşürüyor.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *