image

 

 Dargeçit İlçesine bağlı Gêra Cafer köyünde 1990’lı yıllardan bu yana PKK’nın yaptığı saldırılar sonucunda şehit olan 16 köylü, düzenlenen programla yad edildi. Programda şehitlerin yolunda gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Şehitler Kervanı Platformu, Mardin’in Dargeçit İlçesine bağlı Gêra Cafer (Altınoluk) köyünde 1990’lı yıllardan bu yana PKK’nın yaptığı saldırılar sonucunda şehit olan 16 köylüyü, düzenlediği programla hayırla yad etti.

Gêra Cafer Köyü Taziye Evi'nde düzenlenen anma programı İmam Kadri Şengül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Ardından konuşan Molla Beşir Şimşek, şehitlerin izzet, şeref ve mücadelelerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Allah yolunda mücadelenin terk edilmesi halinde hiç kimsenin muvaffak olamayacağını vurgulayan Şimşek, "Allah’ın dini yolunda hizmeti terk edersek, kardeşliğimizi bozup birbirimize  sırt çevirirsek ve Allah yolunda canını vermiş aziz şehitlerimizi unutursak Allah’ın izzetini kazanmayız. Eğer biz birbirimizden ayrılırsak, parçalanırsak izzetimiz ve kuvvetimiz ayaklar altına girmiş olacaktır. Bunun için azizlerimizi unutmamakla birlikte onların davasını terk etmememiz gerekir. Dar günlerde verdiğiniz mücadele ile namusunuzla, şerefinizle, iffetinizle ve cesaretinizle meşhur olan sizlerdiniz. Bu değerleri size kazandıran İslam davasıdır. Eğer Allah yolunda gevşek olursanız, evlatlarınızı Allah yolunda yetiştirmeseniz, Allah yolunda verdiğiniz azizleri üzmüş olacaksınız. Allah, bunun hesabını bizden soracaktır." dedi.

Yenilen yemeklerden sonra topluca mezarlık ziyareti yapıldı. Mezarlık ziyaretinin ardından program okunan dualarla sona erdi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *