image

 

Açılışa, Vali Deniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Sağlık İl Müdürü Osman Sünger, Hastane Müdürü Rıdvan sevgili, Başhekim Uzman Dr. Ercan seven, hastane yönetimi ve bazı sağlık personelleri katıldı.

Açılıştan sonra Kanser tedavisi gören hastaları ziyaret edip geçmiş olsun diyen Vali deniz, hastaların talep ve sıkıntılarını dinleyip sohbet etti. Burada açıklama yapan Vali Deniz, “ bugün Yeni Onkoloji servisimizin açılışı için buradayız. Gerçekten son dönemlerde ülkemizin bir çok yerinde sağlık alanında gerçekten çok güzel gelişmeler var. Vatandaşın memnuniyetine baktığımız zaman, dünyanın bir çok yeriyle kıyasladığımız zaman çok üst düzeyde, ilimizde de sağlık yatırımları hızla devam ediyor. Bugün de servisimizde hastalarımıza konforlu bir şekilde güzel hizmetler sunulacak. Önemli olan onların mutlu olması, güzel hizmet almasıdır. Rabbim kimseyi hasta etmesin; ama hastalık ta var ve ondan da kurtuluş yoktur; ama bu tür güzel yerlerin de olmuş olması, hastaların iyileşme hızı için çok önemlidir. Ben arkadaşlara teşekkür ediyorum ve şifalar diliyorum. Az önce gezdim, gayet güzel, nezih ve huzurlu bir yer olmuş. Daha önce yatak sayısı 7 idi, 19’a çıkarılmış oldu. En azından Diyarbakır’a, başka vilayete gitmeden burada bu hizmetler vatandaşlarımıza sunulmuş olacak. “ dedi.

sağlık İl Müdürü Sünger de, “ Burada ortalama 20 vaka, ayda ise 200 vaka tedavi görmektedir. Hastanemizde sisteme kayıtlı kanser hastası sayısı  Bin 100  civarındadır. Bugün itibariyle 600-650 civarı kanser hastası takiptedir.” Dedi. İLHAN YILDIZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *