image

 

 Çok nadir görülen kalp tümörü rahatsızlığıyla Dünya hastanesine başvuran 53 yaşındaki Mehmet Şirin YOĞURTÇU, Kalp ve Damar Cerrahları; Op.Dr. Afşin YAVERİ ve Op.Dr.Rafet TOK tarafından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cerrahlar Yaveri ve Tok, "Mehmet Şirin YOĞURTÇU (53 yaş) olan hasta ileri derecede solunum sıkıntısı ve kendi ihtiyaçlarını gidermekte zorlanacak kadar düşük efor kapasitesi ile il dışında başka merkezde Kardiyoloji Polikliniğine muayene edilip yapılan tahlil, tetkik ve incelemeler sonucunda kalp içinde yerleşen, kalbin duvarına ilerlemiş olan bir kitle tespit edilmiş. Kalp içinde yer kaplayan kitlelerin nadir olduğu, hele bu kitlelerin kalp duvarına doğru ilerlemiş olmasının çok daha nadir olduğu bilinmekte ve kalbin içinde yer kaplayan bu durumun her an için kalpten bir parçanın kopması ile dolaşım sisteminde tıkanmaya sebep olması (emboli) nedeniyle acil girişim gerekmektedir." dediler.

Hastayı ameliyata aldıklarını belirten cerrahlar, " Kalbin içindeki kitle ve çepe çevre duvarda olan kitleler temizlendi. Böylece kalbin çalışması rahatladı ve temizlenen tüm doku ve sıvılar patolojik incelemeye gönderildi. Ameliyatı başarılı geçen hastamızın ameliyat sonrası klinik seyrinde herhangi bir sorunu olamayan hasta taburcu edildi. Kalp Tümörlerinin sıklığı % 0,001 dir. Özel Batman Dünya Hastanesinde donanım ve ekip tecrübesi yönünden herhangi bir eksikliğimiz olmadığından, böylesi ender bir cerrahi işlem başarılı bir şekilde uygulanmış ve hastamız günlük kişisel faaliyetlerini rahatlıkla yapabilir bir şekilde taburcu edilmiştir."ifadelerini kullandılar. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *