image

 

Yıllardır konuşulan ve son dönemlerde halk tarafından da gündeme alınan Tıp Fakültesi, Batmanlıların en büyük istekleri arasında. Özellikle hastaların birçoğunun Diyarbakır’daki fakülteye gidene kadar büyük sorunlar yaşadığını belirten vatandaş, ilimizde Tıp Fakültesinin kurulmasının her yönden artısı olacağını ve Batmanlıların rahatlayacağını belirttiler.

“BATMANIMIZA BİR TIP FAKÜLTESİ ŞART”

Fakülte hakkında düşüncelerini paylaşan Mehmet Şirin, “Yıllardır Tıp Fakültesi konuşuluyor, fakat daha yeni başvuru yapıldı ve bu sürecinde uzun süreceğini biliyoruz. İlimize bir Tıp Fakültesi şart, çünkü nüfusumuz gittikçe artıyor ve bu artışlar beraber hasta sayısı da artıyor. Özelde hastalar, genelde ise ilimizin tanıtımı için Batman’a Tıp Fakültesi şart.” Dedi.

“İLİMİZ GENEL ANLAMDA CANLANACAK”                

Tıp Fakültesinin gelmesi ile ilimizin genel anlamda canlanacağını belirten Abdurrahman Biçen, “Tıp Fakültesinin gelmesi sadece sağlık açısından ilerlememizi değil, ekonomi, turizm açısından da ilerlememizi sağlayacaktır. Nasıl ki bölge illerdeki insanlar Diyarbakır’a gidiyorsa, ilimize de geleceklerdir. Buda hem kültürel kaynaşmaya, hem de ahlaki değerlerin paylaşılmasına vesile olur.” Diye konuştu.

“FAKÜLTE İÇİN DİYARBAKIR’A GİDİYORUZ”

Hastalıklarından dolayı Fakülteye gitmesi gerektiğini ve bunun için Diyarbakır’a kadar gittiğini belirten Aydın Ediz, “Ben 63 yaşında bir vatandaşım. Felçliyim, engelliyim ve birçok rahatsızlık geçirdim bu yaşıma kadar. Her seferinde ilimizde tedavi olmak yerine Diyarbakır’a kadar gitmek zorunda kalıyorum. Yaşımdan, hastalıklarımdan ve maddi durumumdan dolayı Diyarbakır’a gitmek bile benim için bir eziyete dönüşüyor. Benim gibi birçok hasta insan var ve bunların çoğu benim durumumda. Bizlerde ilimizde bir Tıp Fakültesi yapılmasını istiyoruz. Zaten 100 Batmanlıya sorun hepsi de aynı cevabı verecektir size. İlimiz için Tıp Fakültesi lüks değil, tamamen ihtiyaç.” İfadelerini kulandı.

“TIP FAKÜLTESİ İLE BATMANLILAR RAHAT BİR NEFES ALACAK”

Tıp Fakültesinin gelmesi ile hemşerilerimizin rahat bir nefes alacağını belirten Hakkı Gündüz, “İlimiz sağlık yönünde çok etkili bir il. Geçen yıl ilimiz kendi nüfusunun 4-5 katından fazla hastaya polikliniklerde hizmet vermiş. 81 ilin 36’ncı sırasında olan ilimiz merkez nüfus büyüklüğü ile ilk 25 il arasında. Buna rağmen ilimizden daha küçük olan ve küçülmeye devam eden 25-30 ilde en az bir Tıp Fakültesi var. Tıp Fakültesi her anlamda Batmanlılara rahat bir nefes aldıracaktır. Yetkililerin bu konu üzerinde durması ve baskı yapması bu süreci kısaltır ve Tıp Fakültemize kavuşmamızı hızlandırır.” İfadelerini aktardı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *