image

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Batman’da imamlarla yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya; Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar’ın yanı sıra, İl Müftüsü Turgut Erhan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda imam katıldı.

Yapılan yemekli toplantının ardından Bayraktutar, gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını cevapladı. Karara bağlanan 28 Şubat dosyasını değerlendiren Bayraktutar, 28 Şubat davasında çıkan kararın kendisini tatmin etmediğini söyledi.

Bayraktutar, “Adalet bana göre tecelli etmedi. Neden? Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden ayağını kaybetti. Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden intihar etti. Bu milletin evladı başörtüsü yüzünden güvenlik kuvvetleri tarafından yaka paça sürüklendi. Bu milletin evladı üniversite birincisi oldu, bir çapulcu tarafından kürsüden indirildi. Kim bunların ıstırabını dindirecek? Bu acılar nasıl bertaraf edilecek? O halde kesinlikle o imza karşılığı yaşlılık yok kardeşim. Önce bu evlatlarımızın hesabını verecekler.” dedi.

​ADALET SAĞLANMALI

28 Şubat’ta mağdur edilenlerin hâlen cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Bayraktutar, “28 Şubat mağdurları şucu bucu diye alıp içeri tıktıkları insanlar cezaevinde. Bu adalet mekanizmasına bunların tekrar değerlendirmesini istiyoruz. 28 Şubat’ı yapanları mahkûm ettiniz, Allah razı olsun. Bunların mahkûm ettiklerini niye çürütüyorsunuz? Bunu tekrar gündeme getirip adaleti sağlamaları gerekir.” diye konuştu. İlhan Yıldız

Not: Rehber Gazetesi olarak sayın Bayraktutar ile yaptığımız röportajı yarın okuyucularımızla paylaşacağız.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *