image

 

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine, Peygamber sevdalısı halk, büyük ilgi gösterdi. Mevlid alanında "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından halk, kentin 20 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

PEYGAMBER ÂŞIKLARI ETKİNLİĞE AKIN ETTİ

Etkinliğin başlamasına iki saat kala Mevlid Alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Kimileri de etkinliğin yapıldığı alanın yanındaki otogar bahçesinde toplandı. Coşku içinde geçen etkinlikte bazı vatandaşların, Peygambere olan sevgisini ifade eden dövizler taşıdıkları görüldü.

Mevlid Alanı'nda kurulan çadırlarda halka açık kermes düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğüne bağlı dernekler, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

ETKİNLİK TELEVİZYONLARDA CANLI YAYINLANDI

Rehber ve Kudüs TV canlı olarak yayınladığı etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip etti. Mevlid etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri ile il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca İttihadul Ulema Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, çok sayıda âlimler, İslami Cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

DUYGU SELİ OLUŞTU

Saat 13.30'da Yunus Emiroğlu ve Mehmet Ali Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Eşref Çiftçi’nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, Mevlid-i Şerif okundu. Mevlithanlardan Molla İsmail Tufan, İkbal Oğur, Muhammed Kömür ve Muhammed Baysal’ın okuduğu mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı tarafından duygu seli oluştu.

Daha sonra etkinlikte; ilahi ses sanatçıları Özcan Atsat, Burhanettin Cebba, Rehber İlahi Grubundan Ömer Güneş, Abdullah Olam, Veysi Hiçyılmaz, Mücahit Oğur, Neytullah Karadeniz ve Peygamber Sevdalıları kız ve erkek ilahi gurubu sahnedeki yerini aldı. Sanatçılar tarafından efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgilerin seslendirildiği sırada alanda coşku doruğa çıktı.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla tertiplenen etkinlik alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi bir kez daha dile getirdi. Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı mevlit alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.

 

SÜNNET KUR’AN'SIZ, KUR’AN’DA SÜNNETSİZ OLMAZ

Âlim, Mütefekkir ve Şair Molla Mehmet Beşir Varol, on binlere hitaben yaptığı konuşmada, sünnet karşıtlarına tepki göstererek sünnet Kur’an'sız, Kur’an’da sünnetsiz olmayacağını söyledi.

Varol, Müslümanlar olarak Allah ve Peygamberin taraftarı olduklarını belirterek, "Allah ve Peygamber’in taraftarıyız çok şükür. Zalimlerin ve kafirlerin taraftarı değiliz. Zalimler ve kafirler insanları İslam’dan uzaklaştırmak istiyorlar. Ancak bu meydanda bu milleti İslam’dan Peygamberin muhabbetinden uzaklaştırmayacaklarını gösterdiniz." dedi. Haber Merkezi


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *