image

 

Batman'da 600 lira bulunamadığı için Suriyeli çocuğun göz ameliyatı olamadığı yönündeki haber üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü ameliyatı üstlenirken, il müftüsü de nakdi yardımda bulundu.

 

Göz ameliyatı olamayan Suriyeli ailenin 3 yaşındaki çocuğunun tedavi masrafını Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar üstlenmek istedi. Ancak Batman Valiliği emriyle Sağlık İl Müdürlüğü’nün tüm masraflarının karşılandığını öğrenince Suriyeli aileye nakdi yardım yaptı. Suriyeli Kasım Mahmud ve İman Hüseyin çifti çocuklarıyla beraber makamına davet eden İl Müftüsü Hasan Çağlar, yapılan kısa sohbetten sonra Suriyeli aileye nakdi para yardımı yaptı.

 

“HERKESİN KENDİ İMKÂNI NİSPETİNDE YARDIMCI OLMASI GEREKİR”

 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Çağlar, “Haberi okuyunca duygulandım. Biz refah içinde yaşarken, ilimizde böyle perişan insanların bulunması fevkalade üzücüdür. Ben bu çocuğumuzun ameliyatı için gereken miktarı kendi imkanımla karşılamak istedim. Ancak Sağlık İl Müdürlüğünün bunu üstlendiğini öğrendim. Ayrıca bu gibi muhtaç insanlara yardımcı olmak için çok sayıda talep geldiğini duydum. Bu da bizleri çok sevindirdi. Herkesin kendi imkanı nispetinde yardımcı olması gerekir. Özellikle sağlıkla ilgili hususlarda herkesin mutlaka hem insani, hem de İslami vazifesini yerine getirmesi gerektiğini düşünüyoruz. “dedi.İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *