image

 

Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB) Batman İl Başkanlığı Afganistan’ın Kunduz eyaletinde katledilen 100 hafız için kınama açıklaması yapıldı. Atatürk Parkında yapılan kınama açıklamasında, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, STK üyeleri ve katılımcılar yer aldı. TUKAP Batman İl Başkanı Şehmuz Temiz’ in okuduğu kınama açıklamasında ‘Asıl hedef Kur’an’dır, onu yaşayıp, yaşatanlardır’ ifadeleri yer aldı.

“BU KATLİAM KÜFFARIN ASIL HEDEFİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Açıklamayı okuyan Temiz, “Anlamı barış ve teslimiyet olan İslam dininin, yüce kitabına ve onun yarenlerine yapılan saldırıyı telin etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız! Afganistan’ın Kunduz eyaletinde çocuk yaştaki 100 hafızımızın şehit edildiği bu saldırı, küffarın asıl niyetini net olarak ortaya koymaktadır. Asıl hedef Kuran’dır, onu yaşayıp, yaşatanlardır. Çünkü kurmak istedikleri zulüm imparatorluğunun önünde ki tek engel Kuran’dır. Onlar güçten, silahtan, teknoloji ve istihbarattan değil Kurandan korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki asıl güç Kuran’dır.” İfadelerini kullandı.

“KUR’AN’DAN KORKUYORLAR”

Bu katliamları yapanların Kur’an’dan korktuğunu belirten Temiz, “Ne oldu, 8-10 yaşında sineleri Kuran ile dolu gençlerimizi katlettiler. 8-10 yaşında ki çocuklardan mı korkuyorlardı. Hayır, asla, onlar sinelerinde ki güçten, imandan, Kurandan, o çok güvendikleri atom bombasından daha etkili olandan korkuyorlardı. Çaresizlerdi, Kuran’ın nurunu söndüremiyorlardı, onunla hemhal olanları söndürmeye çalıştılar. Başardılar mı? Söndürebildiler mi? Öldürebildiler mi? Hayır, kesinlikle hayır. O kardeşlerimiz, Rablerine misafir olarak giderken, arkalarına binlerce tohum serptiler. Afganistan’da, Doğu Guta ’da, Mısır’da Filistin’de, Arakan’ da, Türkistan’da ve daha sayamadığımız birçok İslam toprağında yaşanan kıyımları lanetliyor, tüm kardeşlerimizi, Kuran şemsiyesi altında toplanıp birlik olmaya, Kuran’ı okuyup anlamaya, ondaki büyük gücü keşfetmeye davet ediyoruz.” Açıklamasında bulundu. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *