image

 

Öğretmenevinde düzenlenen programa, Vali Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 “TÜBİTAK PROJE BAŞVURULARINDA  BATMAN  TÜRKİYE’DE 4. İL OLDU” 

Van’da düzenlenen TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Batman 750 proje ile Türkiye’de en fazla proje sunan dördüncü il olduğunu ifade eden Vali Deniz, "Türkiye’de genelinde finale kalan 220 proje içerisinde 11 projenin ilimizde olması gurur verici bir şey. Ülkemiz eğitim sayesinde gelişecek ve büyüyecektir. Bu da sizlerin sayesinde gerçekleşecek. Proje üretmeden, teknolojiyi kullanmadan, sahip olduğumuz bilgiyi teknoloji ile buluşturmadan gelişmek mümkün değildir. Dünyadaki gelişmelerle ancak böyle rekabet edebiliriz. Teknolojide dışa bağlıysanız, teknolojinizi kendiniz üretemiyorsanız bir yere varmak mümkün değildir. Teknolojik bağımlılık, ekonomik bağımlılığı getiriyor” dedi. 

Konuşmanın ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Deniz, kendilerine çeşitli hediyeler vererek, öğrenci ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *