image

 

Fiyatları sürekli olarak artan et, vatandaşların boğazından geçmez oldu. Sürekli bir fiyat artışında olan et hakkında konuşan vatandaşlar, hiçbir projenin bir işe yaramadığını, fiyatların hala arttığını söyledi. İthal ete karşı olmadıklarını, fakat ithal et bile yiyemediklerini belirten vatandaşlar, market zincirlerinde et kalmadığını da aktardı.

“ET FİYATLARI HALA ARTIYOR”

Et fiyatlarının düşmesi gerektiğini belirten kasap Zeki Solak, “Maalesef ithal et projesi hiçbir işe yaramadı. Biz ithal ete karşı değiliz hatta daha fazla getirsinler ki, vatandaşın boğazından kırmızı et geçsin. Çünkü vatandaşlar kırmızı et almaya korkuyorlar, yetkililer bu konuda ellerinden geleni yapmalıdırlar. Hayvancılığa yararlı destekler vermeli, 300 koyun projesi de yanlış. Çünkü bir kişiye 300 koyun veriyorlar, bununda şartları çok zor. Bu 300 koyun projesini 50 yaparlarsa ve koşulları biraz daha kolay yaparlarsa inşallah et fiyatları düşecek.” İfadelerini kullandı.

“BÖLGE HALKININ TEPKİ GÖSTERMESİ LAZIM”

Bölge halkının et fiyatlarına tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Ahmet Genç, “Bölge halkı kırmızı eti oldukça seviyor ve fiyatlar yüzünden tüketemiyor. Hayvancılığa ciddi destek versinler ki, köylüde yararlansın, et severlerde. Bizde et yiyemiyoruz, çünkü 40 liraya kadar çıktı fiyatlar. Bir aile 1 kilo et ile doyamıyor. 2 kilo et alsan 80 lira gel bu işin içinden çık.” Diye konuştu.

“İTHAL ETTE USULSÜZLÜK YAPILIYOR”

İthal ette usulsüzlük yapıldığını belirten Hüseyin Egdi, “İthal etleri ŞOK, BİM gibi yerlere bırakmaları yanlıştır. Çünkü gittiğimiz zaman kalmadı diyorlar. Birkaç kilo geliyor oradakilerde kendi adamlarına veriyorlar, vatandaşta mağdur oluyor. Bence bunun birçok market ve kasaba dağıtılması lazım ki millet fayda görsün. Vatandaşlar kırmızı et hiç yiyemiyor, millet perişan olmuş. Yetkililer artık öyle bir çözüm bulmalı ki, et fiyatları düşsün ve vatandaş bol bol et yiyebilsin.” Dedi. İlhan Yıldız

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *