image

 

1 Nisan’daki BATSO seçimlerine sarı renkle girecek olan Dayanışma Grubu Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı M. Emin Doğru, BAMMED’i ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret esnasında projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan Doğru, “1 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimi çerçevesinde basın ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda BEMMED’ i ziyaret ettik, çalışmalarımız hakkında onlara bilgi verdik. Ticaret Odası seçimlerinde şu ana kadar yaptığımız çalışmalar ve aldığımız teveccühler beklentilerimizin üzerindedir. Biz Dayanışma Grubu olarak seçime sarı renkle giriyoruz. Her 7 grupta da adaylarımız var.” Dedi.

BATSO OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL

Dayanışma grubu olarak, Ticaret Odasının olması gereken yerde olmadığını, vermesi gereken hizmeti vermediğine kanaat ettikleri için işin ehli, Batman’ı önceleyen, Batman’ın sorun ve sıkıntılarını ön plana çıkaran bir ekip ile yola koyulduklarını belirten Doğru, “ Ticaret Odası yönetimine geldiğimiz vakit odada aksayan kısımları düzelteceğiz ve Ticaret Odasına yeni bir vizyon kazandıracağız, bununla ilgili projelerimiz var. Esnaf ve işverenlerimize yönelik projelerimiz var, hem sosyal projelerimiz, hem de basın mensuplarını ilgilendiren projelerimiz var. Öncelikle bizim en önemli gördüğümüz projelerimizden birisi de, Ticaret ve Sanayi odasının yönetimi ile işverenler arasında sağlıklı bir iletişim ağının olmadığına inanıyoruz. Ziyaret ettiğimiz yerlerde özellikle karşılaştığımız sorun, yönetimlerin sadece seçim döneminde firmaları ziyaret ettiği, seçim bittikten sonra bir sonraki seçime kadar kapılarını çalmadıklarıdır. Biz de işin mutfağında yetişen insanlarız, biz de aynı sıkıntılardan mustaribiz. Dolayısıyla biz Dayanışma Grubu olarak yönetime geldiğimiz vakit bu iletişim kanallarını açmak için gereken bütün çalışmaları yapacağız ve bu çerçevede sektör temsilcilerinden müteşekkil danışma meclisi adı altında bir meclis faaliyete geçireceğiz. Bu mecliste ayda bir düzenli bir şekilde esnaf ve işverenler ile toplanıp sorun ve sıkıntılarımızı masaya yatıracağız.” İfadelerini kullandı.

YEREL FİRMALARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

 Seçildikleri takdirde yerel firmalara sahip çıkacaklarını söyleyen Doğru, “ Aynı şekilde Ulusal firmaların gün ve gün yerel firmaların önünü kapatması ve yerel firmaların her geçen gün biraz daha alanını daraltma sıkıntıları da var, bu yönde de özellikle yerel üreticilere, yerel esnafa yönelik pozitif bir ayrımcılığın sağlanması adına projelerimiz olacak.” Açıklamasında bulundu.

GENÇLİĞİN SORUNLARINA EL ATACAĞIZ

Toplumsal sorunlarla da ilgileneceklerini belirten Doğru, “Sosyal projeler kapsamında bataklığa batmış, esrara ve eroine müptela olmuş bir gençlik ile karşı karşıyayız. Ticaret ve sanayi odası olarak bu sorunun çözülmesinde biz de aktif rol alacağız. Bu kapsamda hazırlayacağımız projeler ile bu projeler dünya bankası olabilir, diğer kurumların elinde olabilir, bu projeler çerçevesinde bu gençlerimizi çalışma alanlarına çekip, kendilerini bir nebze olsun bu illetten kurtaracağız. Bunu yaptığımız vakit hem gençleri kazanmış oluruz, hem ailelerini, hem de toplumu onlardan yana gelecek olan tehlikelerden korumuş oluruz.” Dedi.

BASINLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE OLACAĞIZ

Doğru basının sorunlarıyla ilgileneceklerini de belirtti. Doğru, “Basın ile ilgili projelerimizin kapsamında basınla iletişimimiz en üst seviyede olacak, biz buna inanıyoruz ki bir yerdeki yerel basın o yerin sorun ve sıkıntıları iyi görüp, iyi bir şekilde sunun birimdir. Eğer basın ile sağlıklı bir iletişim olursa şehrin sorun ve sıkıntıları çok rahat bir şekilde masaya yatırılabilir. Ticaret ve sanayi odası bünyesinde bir basın birimi oluşturup, işin teknik boyutunu sonraki süreçte, basındaki arkadaşlardan bilgi almak şartı ile ayda bir veya 15 günde bir bülten çıkartacağız. Bu bültenin ana konusu şehrimizin sorun ve sıkıntıları olacak, bu bülten bizim için bir müfettiş ve bir ayna görevi görecek. Bu ve buna benzer birçok projemiz var, inşallah yönetime geldiğimiz zaman bu projeleri tekrardan basın aracılığı ile halkımız ve işverenlerimiz ile paylaşacağız. 1 Nisan seçimlerinin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyoruz, rabbim ehil insanları, gerçekten işin ehli olan emin insanları bu kurumların başına getirir. Gerçekten halkın hizmeti için kurumları kullanan insanların gelmesine vesile kılsın.” İfadelerini kullandı.

BATSO SEÇİMLERİ ŞEFFAF OLMALI

 Batman Medya Mensupları (BAMMED) Başkanı Fuat Üzümcü de yaptığı açıklamada, “1 Nisan pazar günü yapılacak olan BATSO seçiminin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini, Batman’ın kalkındırılması konusunda en fazla gayret ve çabayı gösterecek aday ve grubun kazanmasını temenni ediyoruz. Sarı liste ile seçime girecek olan Dayanışma Grubu BATSO başkan adayı M. Emin Bey ve ekibinin Batman için yaptıkları özverili çalışmayı BATSO seçimini kazandıktan sonra da aynı hassasiyetle çalışacaklarına olan inancımız tamdır. Pazar günü yapılacak olan BATSO seçiminin Batman halkına ve ticaret odasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *