image

 

Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında baraj göleti altında kalacak olan Hasankeyf'in en önemli tarihi eserlerinden olan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasının ardından diğer eserlerin taşınması için çalışmalar devam ediyor.

Zeynel Bey Türbesi'nin ardından Hasankeyf'te bulunan tarihi Yamaç, Orta Kapı, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Mezarlar ve Baldaken Türbesi, Süleyman Han Camii, Koç Camii, Kızlar Camii, Er-Rızk Camii gibi eserler de taşınacak. Eserlerin Kültürel Park Alanı'na taşınması için Hasankeyf ilçe merkezinde ikamet eden vatandaşların taşınması ve evlerin yıkım işlemleri başlatıldı.

Tarihi eserlerin taşınması için yapımına başlanan 32 metre genişliğindeki 4 ayrı yol çalışması Kale Mahallesi Dicle Sokağında bulunan evler boşatılarak mahalle sakinlerinin hüzün dolu bakışları arasında yıkım işlemi gerçekleştiriliyor. Doğup büyüdükleri evlerin yıkımını izleyen mahalle sakinleri, yeni yerleşkede evlerinin bitirilmemesinde ise şikâyetçi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istiyorlar. İlkha


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *