image

 

Karadeniz-Güneydoğu Anadolu bölgeleri ‘Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşmasında’ ilimize gelen gençlerle hasbihal edilip, Batman ve Karadeniz’li gençlerin tanışıp kaynaşması için Sabah Namazında bir araya geldiler. Birlikte kılınan Sabah Namazının ardından Antik Kentimiz Hasankeyf’te gençler gezdirildi.

“50 GENCİ MİSAFİR ETTİK”

Karadenizli Üniversite öğrencileri ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ kapsamında Güneydoğu Anadolu ziyaretleri için sabahın ilk ışıklarında Trabzon’dan elli genç Batman’a misafir oldular. Oduncular Sitesinde bulunan Kur’an Kursunda akşam yemeği yiyen gençler, din âlimleriyle sohbet edip merak ettikleri sorulara cevap buldu. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran; “Batman’da Karadeniz’den gelen 50 gencimizi en iyi bir şekilde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk olarak Sabah Namazını birlikte kılmanın hazını aldık. Gençlerimizle kaynaşmalarını sağlayıp, Hasankeyf’i gezdirdik. Ardından Oduncular sitesinde bulunan Kur’an Kursunda akşam yemeği yiyip gençlerle kardeşlik üzerine hasbihal etme fırsatı bulduk. Bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 

“GENÇLER GELECEĞİMİZDİR”

Karadeniz ve Batmanlı gençlere öneri ve nasihatlerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Halil Eren, ‘Gençler bizim geleceğimizdir” dedi. İl Müdürü Eren; “Türkiye’de gençlerimizin birbirleriyle kaynaşıp bütünleşmesi lazım. Onun için bu tür projelerimize daha çok önem vermeliyiz. Bizler gençlerimize sahip çıktığımız sürece kalkınır, gelişir, bilgili ve birikimli bir toplum oluruz. İnançlı, kültürlü ve bilgili bir gençlik yarınlarımıza daha güvenle bakmamızı sağlar. Onun için onlara ne kadar hizmet etsek azdır.” diye konuştu. Recep Fırat

 

 

 

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *