image

 

2018 Yüksek Öğretim Kurumları giriş sınavına az bir süre kaldığını belirten Çaplık, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Çaplık, “ Bu sürenin öğrenciler tarafından verimli kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Sınava kısa bir süre kaldığı bu günlerde gençlerimizin özellikle düzenli olarak yaptığı çalışmaları sürdürmelerini ve çalışmalarına biraz daha zaman ayırarak daha verimli hale dönüştürmelerini tavsiye ediyoruz. Üniversiteye hazırlanan bütün gençlere tavsiyelerimiz, bu süre içerisinde konu anlatımlarını ve testleri tamamen bitirmeleri, eksiklik hissettikleri konulara bir dönüş yaparak gözden geçirmeleridir.” Dedi.

BOL BOL KİTAP OKUNARAK ZİHİN GELİŞTİRİLMELİ

Sınava hazırlanırken gençlerin bol bol kitap okumaları gerektiğini de söyleyen Çaplık, “Bununla beraber hazırlanan her bir kardeşimizin kitap okuyarak zihnini, bu konulara daha hazırlıklı hale getirmesini bekliyoruz. Çünkü kitap okumak insanın muhakeme gücün, kavrama, anlama ve kavratma gücünü geliştirdiğine inanıyoruz bir eğitimci olarak. Dolayısıyla gençlerimizin bu süre içerisinde çokça kitap okuyarak, konu anlatım ve testlerine dinlenmiş olurlar, kendilerini daha fazla geliştirebilirler. “ ifadelerini kullandı.

 BAŞARININ YOLU VERİMLİ VE PROGRAMLI ÇALIŞMAKTAN GEÇER

Başarının yolunun verimli ve programlı çalışmak olduğunu söyleyen Çaplık, “Verimli çalışmak insanı başarıya götürür. Her bir kardeşimizin hazırlanırken kesinlikle planlı, programlı hazırlanmasını ve programını aksatmamasını, süreklilik ile devam ettirmesini tavsiye ediyoruz. Zira sürekli bir çalışmada bereket vardır ve sürekli bir çalışmada verim elde edilir. Daha verimli olması içinde her gün artan bir tempo çalışmalıdırlar. Özelikle son dönemece girdiğimiz bu sürede elbette çalışmalarımız yoğunlaştırmamız gerekiyor. Dedi.

VELİLER ÇOCUKLARINA YARDIMCI OLMALI

Çaplık, sözlerini şu şekilde sürdürerek, ”Velilerimize de tavsiyelerimiz, bu süreç içerisinde çocuklarına yardımcı olmaları, çalışacak zamana göre ev işlerini ayarlamalarını tavsiye ediyoruz. Bir de öğrencilerin sürekli çalışabileceği bir mekânı, zamanı ortamı illaki olması lazım. Bu ortama ailelerin de katkı sunarak çocuklarımızın vakitlerini boşa geçirmemeleri yönünde bir tavsiyemiz var.” Diye velilere uyarılarda bulundu.

SEVDİĞİMİZ MESLEĞİ KAZANMAYA YOĞUNLAŞMALIYIZ

Her öğrencinin hayal ettiği, kabiliyeti olduğu, sevdiği mesleğe yönelik çalışması, o alandaki derslere yoğunlaşması gerektiğini belirten Çaplık, son olarak şunları söyledi: “Elbette her bir gencin bir ideali vardır, her bir gencin kendi perspektifinde hayal ettiği bir meslek vardır. Sadece üniversiteye gireyim, hangisi olursa olsun diye değil, özellikle özlemli olduğu, hayalini kurduğu mesleğe göre çalışmasını yoğunlaştırması gerektiğine inanıyoruz. Çalışacağı zamanı, hayal ettiği mesleği elde etme doğrultusunda kullanırsa, mesleğine kavuşması, mesleği icra edeceği okulu, bölümü kazanması daha bir kolaylaşacaktır.  Ailesinden, rehber öğretmenlerinden ve uzman kişilerden de mesleğini icra etme hususunda katkı ve yardım taleplerinde bulunmalıdırlar. Bu sınav 3 oturumda gerçekleşecektir, ilk iki oturumun çok önemli olduğunu biliyoruz, sınava giren büyün genç kardeşlerimize başarılar diliyorum, verimli çalışmalarını tavsiye ediyorum, Allah hepsini başarılı kılsın. “İlhan Yıldız

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *