image

YAZIN GÜNEŞİN ALTINDA KAVRULACAĞIZ

Meydan Mahallesi, Balıkçılar caddesi üzerinde yılardır köy ürünleri satan vatandaşlar, çalışmalardan önce başlarının üzerinde bir çatı olduğunu ve çalışmalar ile bu çatının kaldırıldığını söylediler. Daha önceleri başlarının üzerinde bir çatının olduğunu belirten Ayşe ve Azime nine çalışmalardan önce çatısı olan bir yerde oturduklarını fakat daha sonra o çatının kaldırıldığını belirttiler. Önlerinde yaz ayları olduğunu belirten nineler, yazın sıcağında çatısız yerde güneşten kavrulacaklarını söylediler.

SESİMİZİ DUYUN

Çatı olmadığı için kışın yağmurun üzerlerine yağdığını, yazın da güneşten kavrulduklarını belirten Azime nine, “Biz yıllardır burada köy yoğurdu, sütü ve yumurtası satıyoruz. Önceden üzerimizde bir çatı vardı, bizi yağmurdan, güneşten, soğuk ve sıcaktan koruyordu, fakat çatı kaldırılınca ortada kaldık. Yetkililerden ricamız bulunduğumuz yere tekrar bir çatı koymalarıdır.” İfadelerini kullandı.

“TEK EKMEK KAPIMIZ BU”

Tek ekmek kapılarının kendi yaptıkları yoğurt olduğunu belirten Ayşe nine ise, “Uzun süredir burada bu işi yapıyoruz ve bizi koruyacak bir çatımız vardı. Maalesef çatı kaldırıldı ve çok zor durumda kaldık. Bizim tek ekmek kapımız bu, eşim yaşlı olduğu için çalışamıyor, bizde ancak bu işi yapabiliyoruz. Belediye başkanından ricamız altında oturabileceğimiz bir çatı yapmasıdır.” Dedi.Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *