image

Kongreye; merkezdeki 27 mahalle muhtarları ve Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş katıldı.

Yapılan kongrenin ardından açıklamalarda bulunan Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Masum Padir, kendisini tekrar seçip göreve layık gören herkese teşekkürlerini iletti.

Kentte var olan sorun ve sıkıntılara değinen Padir, "Geçmiş dönemlerde, muhtarların özlük haklarından tutun da mahallelerimizin tüm sorunlarına değinerek her alanda etkin olmak için çaba sarf ettik. Kamu kurumlarında tüm STK örgütlerine kadar hemen her platformda bulunarak temsiliyet aldık.  Şu anda Batman Kalkındırma Platformu’nda da Batman’ın başta Tıp Fakültesi olmak üzere, hızlı tren, İluh Deresi ıslahı, Üniversitemizin Dicle üzerinden Mardin’e geçecek köprünün yapımı, 500 yatak kapasiteli hastane gibi konularda platform bileşenleriyle birlikte her zaman gündemde tutarak çözüm odaklı proje üretip, çalışmalar yapacağız." dedi.

"TOPLU TAŞIMACILIKTA BALIK İSTİFİ YOLCULUĞA ŞAHİT OLUYORUZ"

İlde en büyük sıkıntılardan bir tanesinin toplu taşıma sorunu olduğuna işaret eden Padir, "İlimizin sıkıntılarından biri de toplu taşımadır. Halkımızın rahat ve konforlu ulaşım sağlaması için bizim de içinde bulunduğumuz toplu taşımacılıkta, çoğu zaman dolmuşlarımızda balık istifi yolculuğa şahit oluyoruz. Artık 3’üncü dünya ülkelerinde bile bu türden seyahat yoktur. Halkımızın, ilimizin her noktasına rahatça ulaşması, araçlarımızın yolcu alırken gelişigüzel park etmemesi, yoğun trafiğin rahatlaması gibi avantajlar ulaşımda kentsel dönüşüm için elzemdir. Belediyemizin bu konudaki çalışmalarına muhtarlar olarak destek vermekteyiz. Ayrıca ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışından hareketle tüm vatandaşlara ihtiyaç hasıl olduğu durumlarda 7/24 kendi muhtarlarını arayabileceklerini belirtmek isterim." diye konuştu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *