image

 

Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Funda Masdar Kara’ın yapıp yönettiği çalışan kadınların yaşadığı zorlukları dikkat çeken belgesel film '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde izleyici ile buluştu.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Birinci, Üniversite personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Belgesel Film Gösterimi Programı’nda konuşan Rektör Yardımcısı Yüksel Birinci, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlen bu program vesilesi ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Güzel Sanatlar Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Masdar Kara’ya yazıp yönettiği ve kadınlarımızın sorunlarını beyaz perdeye taşıdığı belgesel film için teşekkür ediyorum." dedi.

Film gösterimi programında konuşan belgesel filmi yazıp yöneten Kara, belgesel filmin çekim koşullarında ne kadar zorlandığından bahsederek, çekim yaparken kadınların kameraya karşı konuşmadığını ve zor şartlar altında çekim yaptığını söyledi.

Kara, "Belgeselin konusu kadınların hayatta kalmak, evlerini geçindirmek ve çocuklarını okutmak için sabahın erken saatlerinde ekmek tandırlarının başında o zor şartlarla mücadelesini anlatıyor." diye konuştu. Mehmet Emin Uraz

 


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *