image

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından imam hatipler arasında "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyorlar" sloganıyla başlattığı yarışma kapsamında Batman merkez TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Mucizeye inan" projeyle maddi durumu düşük 50 down sendromlunun hayalini gerçekleştirmeye yönelik çalışma ve etkinlikler devam ediyor.

Hayalleri gerçekleşen ve gerçekleştirilecek olan 18 down sendromlu çocuk ve aileleri ile bir araya gelinerek bir kutlama merasimi düzenlendi. Program TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Programa Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Batman milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, DOSEM (Down Sendromlu Melekler Derneği) yetkilileri ve Fenerbahçe SK yetkilileri katıldı.

“DOSTLARIMIZLA ARAMIZDA DUYGUSAL BİR BAĞ OLUŞTU”

Projenin uygulaması sırasında Down Sendromlu dostları ile aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu belirten TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Yakut, “Projenin uygulaması sırasında küçük dostlarımızla kurduğumuz bağlar bizlere yeni ve farklı dünyaların kapılarını aralamıştır. Bizler bu dostlarımızın bir gününe müdahale ederken onları mutlu edebilmiş ve ailelerin dostluğunu kazanabilmişsek kendimizi en büyük ödülün sahibi kabul ediyoruz. Projeye katkı sunan Batman Valiliğine, milli eğitim müdürlüğüne, emniyet müdürlüğüne, devlet hastanesi yetkililerine, DOSEM Başkanı M. Emin Baş’a çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” İfadelerini kulandı.

50 DİLEKTEN 18’İ GERÇEKLEŞTİ

Bundan önce Zilan’ın kına gecesi dileğini, Burak’ın Bir günü polis olarak geçirme dileğini, Abdullah’ın Ambulans doktoru olma dileği gibi birçok dileği yerine getiren öğrenciler, bu seferde 5 kişinin dileğini yerine getirdi. 50 dileğin 18’inin gerçekleştiğini belirten proje yetkililerinden Betül Gök, “Biz ‘İmam Hatipliler İlkte Yarışıyor’ proje kapsamında, ‘Mucizeye İnan’ adlı bir proje gerçekleştirdik. Bu 50 kişiden 18’inin dileği gerçekleşti kalan 32 kardeşimizin dileklerini 2 hafta içerisinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bugün Merve’nin prenses olma dileğini, Elif’in asker üniforması giyme dileğini ki kardeşimizin de Fenerbahçe forması, ressam kıyafeti giyme dileğini yerine getirdik. 

Rehber öğretmenler ile beraber devam ettirdikleri projeye katkı sunan herkese teşekkürlerini ileten ‘Mucizeye İnan’ projesi yetkileri, down sendromlu kişilerin neler yapabildiklerinin farkına varılması, toplumun down sendromlulara bakış açısının değişmesi, down sendromlu bireyler için özgüven ve benlik kavramlarının gelişmesine katkı sağlamak, tüm bireyler için 'toplumsal farkındalık' oluşturmak, toplumsal birlik, beraberlik, dostluk ve kaynaşma konularına katkı sağlamak, yeni yetişen neslin down sendromunu daha farklı ve olumlu algılamasını sağlamak ve yapacak etkinliklerle onların topluma olan bakış açısını değiştirmek olduğu aktardılar.

 

Down sendromlu çocuklar tarafından çekilen ‘Dünyaya +1 Değer Katıyoruz’ adlı fotoğraf sergisi de davetlilere sunulurken, TED Koleji öğrencilerinden oluşan bir orkestra davetlilere müzik şöleni yaşattı. Def ve üflemeli çalgılarla bölgemize ait hareketli müzikler çalınırken, down sendromlu çocuklar halay çekti. (MEHMET EMİN URAZ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *