image

"Kudüs ve Mesuliyetimiz" panelinin 2'nci oturumu Batmanlı âlim Molla Beşir Şimşek'in moderatörlüğünde yapıldı.

Panelin 2'nci oturumu; İslami Cihad Yetkilisi Muhammed Afifi, Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM) Başkanı Abdülkadir Turan ve Müderris Şeyh Hatip Yüksel'in konuşmasıyla sona erdi.   

Panelin 2'nci oturumunun birinci konuşmacısı İslami Cihad Yetkilisi Muhammed Afifi, Kudüs'ü kurtarmanın fikri boyutu hakkında sunum yaptı.

Kudüs'ü özgürleştirmek için toplandıklarını söyleyen Afifi, tüm tahlillerin aynı sonucu gösterdiğini belirterek, âlimlerin daha fazla çalışması gerektiğini ifade etti.

Afifi şöyle konuştu: "İzzet ancak İslam’ladır. Tarikat ve cemaat fark etmez. Herkesin bunun üzerinde çalışması, dertlenmesi lazımdır. Peygamber Efendimiz zamanında Müslümanlar küfrün gücünden bahsetmezlerdi. Sadece kendilerinin ne yapacaklarını düşünürlerdi. Kudüs’ün bugünkü halinden gençlerin katledilmesi, insanların cezaevine alınması ve hallerinden hiç kimsenin haberdar olmaması işte Kudüs bunlardan kurtulması için sizleri beklemektedir. Bunun halledilmesi için bir araya gelmemiz, toplanmamız ve Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamız lazım. Allah’u Teâlâ’nın buyurduğu gibi ‘bir kavim kendini değiştirmeyene kadar Allah’u Teâlâ onu değiştirmez.’ Bu şiara göre hareket etmemiz lazımdır. Eğer bizim kalplerimizi Allah ile birlikteyse Allah bize yardım edecektir."

"KÜFÜR; IRAK, LÜBNAN, SURİYE’Yİ YIKTIĞI GİBİ KUDÜS’Ü DE İŞGAL ALTINA ALMAK İSTİYOR"

Müslümanlara karşı daima tuzak kurulduğuna dikkat çeken Afifi, "İmamların ve insanların minberler üzerinde Kudüs’ü zikretmeleri, unutmamaları lazım. Şeytanlar durmamıştır, daima Müslümanlara karşı tuzaklar kurmuşlardır. Allah’u Teâlâ’nın buyurduğu gibi 'tuzak kuranların en hayırlısı Allah’u Teala'dır.' Küfür; Irak, Lübnan, Suriye’yi yıktığı gibi Kudüs’ü de işgal altına almak istiyor. Filistin’in geleceği karanlık değildir. Filistin şu anda işgal altındadır. Filistinlileri içeri almıyorlar. Suudi devletleri gibi kimi idareciler Filistin halkının zıddına çalışıyor." şeklinde konuştu.

Afifi'nin konuşmasının ardından söz alan SDAM Başkanı Abdülkadir Turan da Selahaddin Eyyubi ve Kudüs’ün kurtuluşu ile ilgili sunum yaptı.

"ÜMMET BUGÜN KUDÜS’E SAHİP ÇIKIYOR"

Turan şöyle konuştu: "Trump’ın Kudüs’ü israilin başkenti gösteresinden sonra İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı, peşinden BM toplantısı oldu. Kararlar alındı. Bir âlimler toplantısı oldu. Şimdi Diyarbakır’da İttihadul Ulema toplantısında bulunuyoruz. Görülüyor ki ümmet Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerinin yardımına koşuyor. Mescid-i Aksa’nın yapısı Eyyubilerden kalmadır. Ama herkesin katkısı vardır. Hazreti Ömer zamanında fethedilmiş, Emeviler zamanında Kubbet-üs Sahra inşa edilmiş, Abbasîler zamanında da onarılmıştır. Yeşil çiniler Kanuni Sultan Süleyman’a aittir. Kudüs ümmete aittir. Ümmet bugün Kudüs’e sahip çıkıyor."

Selahattin Eyyubi’nin tarih sahnesine çıkışı hakkında da bilgi veren Turan, konuşmasına şöyle devam etti: "Selahaddin tek bir Müslümanın kanının dökülmesini istemiyor. İlk defa onun döneminde haşhaşiler kısmen haçlılarla savaşmıştır. Hıttin savaşında haçlı ordusunu esir almıştır. Sadece Kudüs değil, Medine de tehlikeye düşmüştür. Haçlı komutanı Hernad, ‘ben Mekke’ye gidip Muhammed’in kemiklerini zaferimin nişanı olarak Avrupa’ya götüreceğim.’ demiştir. Hıttin savaşında Hernatı kendi elleriyle infaz etmiştir."

"KUDÜS’ÜN YAHUDİLERİN ELİNDEN KURTARILMASINI İSTİYORSAK ÇOCUKLARIMIZI DİNDAR YETİŞTİRMELİYİZ"

Panelin son konuşmacısı Müderris Şeyh Hatip Yüksel de İslam toplumunun Kudüs’e karşı sorumluluğuna değindi.

Yüksel, "Kudüs’ün Yahudilerin elinden alınıp özgürleşmesi için inşallah güneş yakında doğacaktır. Kader değişmez. Allah’u Teâlâ’nın yazdığı, zamanı gelince tecelli edecektir. İnşallah gün gelecek Müslümanlar Yahudilerle savaşacak ve onları yok edecektir. Müslümanlara yapılan zulümler ortadan kalkacak ve Kudüs fethedilecektir. Bulutlar oluşması yağmurun alametidir. Kudüs’ün özgürlüğü için toplanmamız da güzel bir alamettir, müjdedir. Kudüs’ün özgürlüğü imanladır. Hazreti Muhammed bütün savaşları imanla kazandı. Çoğunluk ve silah üstünlüğüyle kazanmadı. Kudüs’ün Yahudilerin elinden kurtarılmasını istiyorsak çocuklarımızı dindar yetiştirmeliyiz." dedi.

Çocukların güzel yetiştirilmesiyle Kudüs'ün özgür olacağını söyleyen Yüksel, "Savaş zamanı Peygamberimiz, Hazreti Ömer’den çocukları ordudan çıkarmasını istedi. Çocuklar ordudan atılmamak için boylarını uzun göstermeye çalışıyorlardı. Kudüs’ü fethetmek için bize böyle evlatlar lazımdır. Bugün çocuklarımızı bu şekilde yetiştirirsek Kudüs’ün fethi yakındır. Bu sadece Filistin’in, Arapların, Hintlilerin sorunu değildir. Tüm Müslümanların sorunudur, hepimizin yüküdür." şeklinde konuştu.

Panel ittihadul Ulema üyelerinden Molla Kerbela Şanlı'nın yaptığı dua ile sona erdi.  Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *