image

İttihadul Ulema Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kudüs ve Mesuliyetimiz" panelin açılış konuşmasını yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Genel Başkanı Enver Kılıçaslan, toplantılarının Kudüs'ün özgürlüğü için olduğunu belirtti.    

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak tanımasının ardından İttihadul Ulema öncülüğünde, Kudüs'ün İslam dünyasındaki önemini belirtmek amacıyla bölge âlimlerinin katılımıyla geniş kapsamlı "Kudüs ve Mesuliyetimiz" paneli, âlim, kanaat önderleri ve yazarların yoğun katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İttihadul Ulema Genel Başkanı Kılıçarslan, Kudüs'ün Müslümanlar için neden önemli olduğundan bahsederek, şöyle konuştu: "Malumunuz bu toplantımız Kudüs’ün özgürlüğü içindir. Kudüs İslam’da çok önemlidir. Kur’anî ve nebevi bir meseledir. Peygamberimiz pek çok hadiste Kudüs’ten bahsetmiştir. Peygamberimiz Mekke’den Kudüs’e; oradan da miraca gitmiştir. Kudüs hakkında hem Peygamberimizin hadisleri hem de ayetler mevcuttur."

"KUDÜS’Ü YAŞLI BİR GÖZ VE YANIK BİR YÜREK İLE DERT EDİNMEMİZ LAZIM"

 

Vahdet olmadan Kudüs'ün özgür olmayacağını vurgulayan Kılıçarslan, "Bugün, Kudüs Yahudilerin elinde esirdir. Allah’u Teâlâ, ‘Yahudi ve Hristiyanlar siz onlara tabi olmadan sizden razı olmazlar.’ buyuruyor. Yahudiler Hazreti İsa’yı gayri meşru, Hristiyanlar da ilah kabul ediyorlar. Vahdet olmadıkça bizler de Kudüs de kurtulamaz. Filistin’de bacılarımız silahlara karşı taş atıyorlar. Filistinliler Yahudilerden çoğunluktadır ama memleketlerinin dışında muhacirdirler. Biz mesul değil miyiz? Bugün bir akrabamız, babamız israil hapishanelerinde olsaydı bu kadar rahat olur muyduk? Selahaddin Eyyubi yemedi, içmedi, gülmedi. 'Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülerim' dedi. Bugün bizim Kudüs’ü yaşlı bir göz ve yanık bir yürek ile dert edinmemiz lazımdır. Kardeşlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız İsrail hapishanelerindedir. Yahudiler topraklarında bina yapıyorlar. 5 milyon Filistinli muhacirdir. Biz mesul değil miyiz? Bugün Filistin’de zulmün her çeşidi yapılıyor. Bugün bu mesuliyetten kurtulmak adına vahdet olup  kuvvetlenmemiz lazımdır." dedi.İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *