image

MUSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Afrin Operasyonuyla ilgili Gazetemize yaptığı açıklamada, Afrin Operasyonunun ister istemez bölgeyi etkileyebileceğini söyledi. Özdemir, “Afrin meselesi bölgeyi ister istemez etkileyecektir. Hangi anlamda etkileyecektir, sonuçta insanlar orayı bir provokasyon için kullanacaklardır. Dış basını takip ettiğimizde Afrin operasyonunun Kürtlere yapıldığını ima ediyorlar ve onu basında paylaşıyorlar. Tabi bölgenin tamamı Kürt, öyle olunca içimizdeki bazı insanlar buna kanabilir, bu anlamda etkileyebilir. Devletimizin ve devlet büyüklerimizin bunu güzel bir şekilde bölgeye açıklamaları lazım ki, zaten basın açıklamalarının çoğunda bunu söylüyorlar. Yani Afrin operasyonu Kürt halkına karşı değil, bunu biliyoruz.” Dedi.

6-8 Ekim provokasyonu gibi kalkışmalara yol açmamak için yetkililerin Afrin Operasyonunun amacını halka sürekli hatırlatmaları gerektiğini söyleyen Özdemir, “Devlet büyüklerinin bunu çok net bir şekilde ve sürekli olarak söylemeleri lazım, çünkü insanlar unutabilirler ve provokasyon ekibi bunu sürekli kullanıyor. Bu olayın Kürtlere karşı bir operasyon olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama Kobane olaylarında yaşadığımız gibi sınırını açan bir ülkeye kendisi saldırıyormuş gibi deklere edildi. Maalesef burada ayaklanma oldu ve 52 tane insan öldürüldü. Bu çok eski bir tarih değil, bunun için bu anlamda uyanık olmamız lazım. Hem hükümet nezdinde hem de STK nezdinde bu anlamda bizimde üzerimize bir şeyler düşüyor.” İfadelerini kullandı.

Özdemir son olarak şunları söyledi: “Aklı başında bütün herkesin bunu anlaması görmesi lazım, Suriye’de yılardır devam eden bir savaş var ve oradan defalarca sınırlarımıza Kilis’e, Hatay’a, Reyhan’a bombalar, füzeler atıldığını gördük. Çoğu defa bürokratik olarak da bazı şeylerin yapılması, birbirleri ile dışarıdan konuşmalarla operasyon olmadan da bu işin tamamlanması gerektiğini gördük, ama maalesef bazı ülkelerin uzaktan kumanda ile sanki bir düğmeye basmış gibi sınırları terör örgütlerine bırakıp, oradan da istedikleri şekilde kendi hedefleri doğrultusunda o insanları, örgütleri kullanmak istemeleridir. Biz bunun terör ile mücadele operasyonu olduğunu düşünüyoruz ve kesinlikle Kürtlere olduğunu düşünmüyoruz. “İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *