image

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilin yerel ve ulusal medya temsilcilerini yemekte ağırladı.  Üniversitedeki gelişmeler ve projeleriyle ilgili basına açıklamalarda bulunan Durmuş, geçen günlerde yaşanan kılık kıyafet gerginliğine de değindi. Durmuş, Bir süre önce bir kesim tarafından üniversite yönetimini karalamaya yönelik olarak kara propaganda yapılıp bir algı oluşturulduğunu belirterek bu konuda sağduyulu davranan ve kendisini ziyaret eden Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök’e teşekkür etti.

Batman Üniversitesinin en huzurlu üniversitelerden birisi olduğunu kaydeden ve Beşiri’de yüksekokulu, Gercüş’te ise Adalet Yüksekokulu açmayı düşündüklerini söyleyen Rektör Durmuş, "Yapacağımız okullar ve birçok projeyle ön plana çıkmak istiyoruz. Özellikle sizden bir konuda destek bekliyorum. Bildiğiniz gibi bir fakültenin kurulması siyasi kararla olur ve lobi faaliyeti ve kanunla olmaktadır. Fakülte yapılmasının hükümetten geçmesi gerekir. Mardin'in de fakülte istediğini biliyorum ama Mardin'de kurulursa Batman gecikir. Batman'ın bölgesel altyapısı var, sağlık turizmi açısından. Genç ve dinamik bir nüfusu var. Tıp fakültesi olmasa da en azından Araştırma ve Uygulama Hastanesi kurulsun, sonra Tıp Fakültesine geçilir. Bir tıp fakültesinin gelişmesi için 10 sene geçmesi gerekir. 5 yıl sonra fakülte kurulursa 10 yıl ötelemiş olursunuz. Ama şimdi kurulursa yeni nesil faydalanmış olacak. Tıp fakültelerinin durmadan öğrenci çeker.Her taraftan gelen öğrenci, birer kültür elçisi gibi gittikleri yerde kültürleri aktarıp birlik beraberlik ve kenetlenmemize vesile olur.  " dedi.

 

Rektör Durmuş son olarak şunları söyledi: " Biz her şeyi kurumsallaştırmak istiyoruz. 2018 hedefinde amacımız üniversite öğrencilerinin çok iyi bir eğitim alması, hoca kalitesini artırmak ve öğrenci sayasını 30 bine çıkarmaktır. Basından istediğimiz Batman'ın güzel yönleri ön plana çıkarılsın. "dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *