image

Pembe otobüs projelerini destekleyen Batmalı kadınlar, ilimizde de faaliyete girmesini istediler. Kadınlara özel olan bu otobüs ile daha çok rahatlayacaklarını ve cinsel istismar olaylarına bir önlem olacağını belirten kadınlar, iş çıkışlarında çok sıkıştıklarını ve bundan rahatsız olduklarını söylediler. Konu ile ilgili yetkililerden talepte bulunan Batmanlı kadınlar, pembe otobüsün birçok çirkin olaya karşı önlem olacağını aktardılar.

“PEMBE OTOBÜS BAYANLARI RAHATLATACAKTIR”

Pembe otobüsün ilimizde faaliyete konulması durumunda bayanların daha rahat bir şekilde ulaşımını gerçekleştireceğini söyleyen Naime Yarar, “Erkek ve bayanların ayrı otobüslerde olmasını tabi ki isteriz. Çünkü bayan olarak zorlanıyoruz, iş çıkış saatlerinde otobüslere binmekte bile zorlanıyoruz. Otobüslerde sıkışıklık olunca bayanların rahatsızlandığı bazı durumlarda yaşanabiliyor. Pembe otobüsü dini açıdan düşünürsek de faydaları çok ve uygundur. İlimizde cinsel istismar olayları çok yaşanmıyor ama bu yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor. Pembe otobüs bu gibi olaylara karşı bir önlem görevi de görüyor.” Dedi.

“ERKEKLER DE, KADINLAR DA RAHATLAYACAK”

Pembe otobüsün sadece kadınlar açısından değil, erkekler içinde daha rahat olduğunu belirten Hatice Coşkun, “Pembe otobüs sadece kadınlar için değil erkekler içinde yararlı olacaktır. Çünkü dindar kadınlar kadar dindar erkeklerde sıkıntılar çekiyordu. Bence bu bir lüks değil ihtiyaç, isteyen yine karma otobüsü kullanabilsin. Bu işin ceremesini yaşlılar, bayanlar ve çocuklar çekiyor maalesef, bir vatandaş olarak böyle bir talepte bulunmanın da doğru olduğunu düşünüyorum.” İfadelerini kulandı.

 “ÜNİVERSİTELİ KIZLAR ÇOK SIKINTI ÇEKİYORLAR”

Üniversiteli kızlarında çok sıkıntı çektiğini belirten Ebru Yakut, “Özellikle üniversiteli kızlar çok sıkıntı çekiyorlar, bazen görüyoruz otobüste adın atacak yer yok ve karma bir yolcu kitlesi var. Genç bayanlar bazen gayri ahlaki durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Yaşlı, hamile ve çocuklu bayanlar da çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor. Genç, yaşlı tüm bayanların rahat, huzurlu ve güvenli yolculuk yapması bence bir lütuf değil doğal haklarıdır. Özelikle belediyemizden talep ediyoruz, sıkıntıların giderilmesi, hoş olmayan durumların yaşanmaması adına.” İfadelerini aktardı.

“KESİNLİKLE İHTİYAÇ”

Pembe otobüsün kesinlikle ihtiyaç olduğunu belirten Şifa Yılmaz, “Bizce pembe otobüs kesinlikle bir ihtiyaçtır, kadın veya erkekleri dışlamak için değil, isteklerine göre yolculuk edilebilmesi için. Bayanlar zorunlu olarak bu otobüse binmeyecekler, isterlerse karma otobüslere de binebilecekler. Biz bayanlara özel otobüse binmek için bir talepte bulunuyoruz ve faaliyete girmesini de çok istiyoruz. Yetkililerden ricamız bu konu üzerine eğilmeleridir.” Diye konuştu.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *