image

Çarşıda neredeyse her gün, saatlerce yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini belirttiler. Özellikle gündüz saatlerinde elektriklerin kesildiğini söyleyen esnaf, bu yüzden mağdur olduklarını ifade ederek çalışmaların akşam saatlerinde yapılmasını istedi. Elektrikler kesildiğinde kullandıkları benzinli jeneratörlere akaryakıt yetiştiremediklerini aktaran esnaf, DEDAŞ’ın bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

“BAZEN 5-6 SAAT ELEKTRİK GELMİYOR”

5-6 saatlik kesintilere tepki gösteren berber Engin Batın, “Ben bir berber olarak elektrikler gittiği zaman işim tamamen duruyor. Çünkü tüm malzemelerim elektrik ile çalışıyor. Geçen gün bir müşterimi tıraş ederken elektrikler gitti ve müşterimin saçı yarıda kaldı. Böyle olunca da müşterilerimiz gelmiyor. Bazen 1 gün boyunca iş yapmadığımız oluyor. 5-6 saat elektrik kesintisi olmaz, yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.” İfadelerini dile getirdi.

“ELEKTRİK ÇALIŞMALARI AKŞAM SAATLERİNDE YAPILSIN”

Elektrik çalışmalarının akşam saatlerinde yapılmasını isteyen Recep Dağ, “Haftanın 3-4 günü elektrikler kesiliyor ve uzun süre gelmiyor. Biz esnaflar bu durumdan çok etkileniyoruz. Kredi kartı ile alışveriş yapan müşteriler dükkâna girmiyor çünkü pos cihazlarımız çalışmıyor elektrikten dolayı. Müşterilere fiş veya fatura veremiyoruz çünkü cihazların hepsi elektriğe bağlı. Aybaşı gelince de 200 TL fatura geliyor. Elektrikler gittiğinde bazı esnaflar benzinli jeneratör kullanmak zorunda kalıyor. Fakat ona da para yetiştiremiyorlar, çünkü akaryakıt fiyatları çok pahalı.” Diye konuştu.

“OTOMATİK KEPENLER NE AÇILIYOR, NE DE KAPANIYOR”

Otomatik kepenklerin elektrik ile çalıştığını söyleyen M. Emin Uslu ve Müslüm Durmuş, “Elektrik sabah kesildiği zaman esnaf dükkânını açamıyor. Çünkü otomatik kepenkler elektrik ile çalışıyorlar. Aynı şekilde akşam dükkânlarını kapatmak istediklerinde de otomatik kepenler engel oluyor ve biz akşama kadar nöbet tutuyoruz. Müşteride gelmiyor, işte olmuyor yani günümüz boşa gidiyor. Yetkililerden isteğimiz, kesintilere bir çözüm bulmaları ve arızaları daha hızlı çözmeleridir.” Diye konuştular. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *