image

HAKKANİYET NOKTASINDA BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

HÜDA PAR'ın Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili Gazetemize demeç verdi. Yanaç, "Yıllardır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen taşeron işçi meselesi, yakın zamanda hükümet yetkililerinin ifadeleri ile çözüme kavuşturulması hususunda toplumda bir beklenti, umut oluştu. Biz HÜDA PAR olarak bu konunun halledilmesi yönünden atılan adımdan dolayı memnunuz, bunu destekliyoruz. Bu işin ne şekilde pratize edileceği hususu ile ilgili olarak biz henüz tatmin olmuş değiliz. Basına yansıyan kadarı ile burada bir takım problemler gözüküyor. Öncelikle bu taşeron sisteminin ortadan kalkması için, daha önce bu konunun halledilmesi ile ilgili verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Kurumlar arasında fark gözetilmemesi gerekir, özelikle hakkaniyet noktasında biz bu işin takipçisi olacağız. Yani herhangi bir kuruma, kişiye veya herhangi bir işçi kesimine haksızlık yapılmaması konusunda bu işin takipçisi olacağız inşallah. "dedi.

KURUMLAR ARASINDA FARK GÖZETİLİYOR

 Kurumlar arasında fark gözetildiğini söyleyen Yanaç, "Basına yansıdığı kadarı ile kurumlar arasında fark gözetiliyor ama biz böyle şey varsa, gözden geçirilip hakkaniyet ve adalet noktasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birde alınacak olan kişiler işçidir, işçi insanın beli bir eğitim düzeyinde olması şartı yoktur. Dolayısıyla bunların çeşitli sınavlara tabi tutulması bizce hakkaniyete uygun değildir. Özellikle sözlü sınav, su istimale açıktır ve su istimal noktalarının ortadan kaldırılması lazım. Bizim için bu tür hususların özelikle seçime yakın bir zamanda gündeme gelmesi manidardır. Biz insanların siyasetçiler aracılığı ile kapılarda dizilmesini doğru bulmuyoruz. Hakkaniyetin mutlak surette yerine getirilmesi lazım, kimseye ayrıcalık tanınmaması lazım ve kimsenin siyasi hesabına alet edilmemesi lazım." ifadelerini kullandı.

TORPİL GİBİ KAPILAR KAPANMALI

 Torpil arayışlarına tepki gösteren Yanaç, "Bize göre bu konu ile ilgili olarak en önemli husus, kadro açılacak, insanlar taşeron sisteminden kamu kesimine işçi olarak geçecek, bu yüzden çeşitli torpil arayışları, çeşitli rüşvet dedikodularının oluşmamasını istiyoruz. Bu yüzden bu kapıların kapanması lazım ve tekrar söylüyorum, hakkaniyet ve adalet bizim için en önemli husustur. İşte bu insan şu partiyi destekliyor, bu farklı görüşlüdür gibi şeylerin dikkate alınmaması lazım. Bundan daha önemli, su istimale açık bir husus var oda şudur, insanların GBT adı altında siyasi kişilere veya beli görüşlere yakın olan insanların alınması diğer insanların çeşitli bahaneler ile elenmesini biz adalete muhalif olarak görüyoruz." dedi. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *