image

Hayvan sevgisi, biyoçeşitliliğin korunması, biyokaçakçılık, doğa ve çevre bilinci konularının işlendiği konferanslarda, çocuklara doğayı ve doğada bulunan canlıları sevmenin önemine vurgu yapıldı.

DKMP Batman Şube Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin olduğu 136 okulda biyokaçakçılık, biyoçeşitlilik, hayvan sevgisi, doğa ve çevre bilinci eğitimi ile ilgili 33 bin 300 kişiye eğitim verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli materyaller dağıtıldı.

 

Düzenledikleri konferanslar hakkında değerlendirmelerde bulunan DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personeli Ömer Faruk Aydın, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Batman’ın Hasankeyf, Beşiri merkez ve köyleri olmak üzere 136 ilk ve ortaokulda toplamda 33 bin 300 öğrenciye 'Hayvan Sevgisi, Biyoçeşitliliğin Korunması, Biyokaçakçılık, Doğa ve Çevre Bilinci' ile ilgili eğitimler düzenlendiklerini belirterek, “Yarınlarımız İçin Tabiata Sahip Çıkalım' sloganı ile öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturulması için bu programlarımızı düzenledik. Bu programlarla bölgemizin endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerin tanıtımı ve korunması yönünde bilinç ve algı düzeyini geliştirmek amacıyla okullarda eğitimler düzenlendik. Ayrıca öğrencilerimize tanıtıcı broşür, kalem ve not defterleri dağıtıldı. Eğitimlerimiz 2018 yılında da ilimize bağlı ilçe ve köylerde devam edecektir." dedi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *