image

Geçtiğimiz günlerde art arda bulunan cesetler vatandaşı endişelendiriyor. Özellikle son cesedin metruk bir binada bulunmasını dikkat çeken vatandaşlar metruk binaların tamamen yok olmasını istiyorlar. Son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımına değinen vatandaşlar, bu tür olayların metruk binalarda gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını söylediler. Yaşanan olayların olağanüstü bir durum olduğunu belirten vatandaşlar, kendi ailelerine zarar gelmesinden korktuklarını aktardılar. Metruk binaların hırsızların, uyuşturucu bağımlılarının, fuhuş yapanların, gaspçıların vb. insanların mekânı haline geldiğini aktardılar.

“CESET NEDEN METRUK BİNADA ÇIKTI?”

 Cesedin, metruk binada çıkmasının bir tesadüf olmadığını belirten İrfan Durmaz, “Geçen hafta sonu bulunan çürümüş cesetler ilimizde alışılmadık bir durum ve vatandaşlar çocuklarını dışarı bırakmaktan korkuyor. Cesetler neden metruk binada çıktı? Çünkü o binalar resmen pislik yuvasına dönmüş durumda. Sadece oralarda değil, artık okul çevrelerinde bile uyuşturucu kullanıcıları cirit atıyor. İdarecilerde normal olarak korkuyor, müdahale edemiyor. Bu metruk binalar her anlamda zarar veriyor bize. Hem çevre kirliliğine neden oluyor, hem de pislik yuvaları haline geliyorlar. Yetkililerden isteğimiz ilimizde metruk bina kalmamasıdır. Bina sahiplerinin de bu durumda sağduyulu davranması gerekiyor, çünkü hepimizin bir ailesi var.” Diye konuştu.

“METRUK BİNALAR VATANDAŞIN LEHİNE ÇEVRİLMELİ”

Metruk binaların yıkılarak yerlerine daha faydalı hizmetler yapılabileceğini belirten Samet Mutlu, “Maalesef ilimizde metruk bina sayısı fazla. Yıkım çalışmaları bazen gerçekleşiyor ama yeterli değil. Biz bu metruk binaların yıkılıp yerlerine halka faydası dokunacak yerler yapılmasını istiyoruz. Metruk binalarda her gayri resmi şey yapılıyor, bu gün iki ceset çıktı, yarın daha farklı şeyler olabilir. Bir vatandaş olarak tedirginim, çünkü benimde bir ailem var. Yetkililerden ricamız metruk binaların temizlenmesi ve bina sahiplerinin empati kurmasıdır.” İfadelerini kullandı.

“HER KES TEDİRGİN”

Olaylardan sonra ebeveynlerin tedirgin olduğunu belirten Ahmet Kaplan, “Yaşanan olaylardan sonra ebeveynler tedirgin. Çünkü bu gün o çocuğun başına gelenler her kesin başına gelebilir. Metruk binalar bu tür pislikler için maalesef uygun yerler. Çünkü kullanılmıyor ve kimin girip çıktığı belli değil. Son zamanlarda yıkım çalışmaları var tabi ki, fakat bizler ilimizde böyle binaların kalmaması taraftarıyız ve beklentiliyiz. Bina sahiplerinin de yetkililere yardımcı olmaları gerekiyor. Ebeveynler çocukları dışarıdayken diken üstünde resmen.” İfadelerini aktardı. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *