image

Yedi Hilal Derneği Batman Şubesi tarafından Kapalı Spor Salonunda "Fetih Gecesi" programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yedi Hilal Derneği Batman Şube Başkanı Ahmet Başaran, Allah’a kulluğun bilincinde olacak bir nesil yetiştirmek için faaliyet yaptıklarını ve İslam ümmeti için geçmiş olan diriliş çağlarından sonra önümüzdeki çağların Fetih çağları olacağını söyledi.

Konuşmacı olarak kürsüye çıkan Yazar Mehmet Zeki Kurt, Hz Muhammed'in (sav) hayatından kesitler sundu. Kurt, Hz Muhammed’in çocukluktan beri Peygamberliğe çeşitli merhalelerden geçirilerek hazırlandığını kaydetti.

Daha sonra kürsüyle çıkan Yazar Ramazan Kayan, Fethin bir hak ediş olduğunu, fethi hak etmek için çeşitli çile ve ıztırarlara katlanmak gerektiğini kaydetti.

Günümüzde Mescid-i Haramın, Kabenin Mescid-i Aksa’nın hüznünü taşıdığını belirten Kayan, kansız bir şekilde gerçekleşen Mekke’nin fethinden sonra Müslümanların zafer sarhoşluğuna kapılmadığını, büyümenin büyüsüne kapılmadığını, zafer kutlamaları yapmadıklarını ve Mekke’de şükür secdesine kapandıklarını kaydetti. Fetih’ten sonra genel af ilan eden Resulullah’ın bu ilanından sonra Mekke’de 2 bin kişinin Müslüman olduğunu belirten Kayan, Resulullah’ın bu davranışla gönülleri fethettiğini söyledi.

Ağaçtan, taştan yapılan putları yıkmanın kolay, kafalardaki putları yıkmanın zor olduğunu söyleyen Kayan, Müslümanların Kudüs’ü yeniden fethedebilmeleri için yürekleri fethetmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra sahneye çıkan ilahi sanatçıları Yusuf Can ve Muzaffer Gürler Türkçe, Kürtçe ve Arpaça eserler seslendirdiler.

Program Molla Tahir Baran’ın yaptığı dua ile sona erdi. Programdan sonra program sponsorlarına ve katılımcılara plaket verildi. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *