image

İl girişinden başlayan ve 9 kilometre boyunca devam eden orta refüj çalışmalarının devam ettiğini belirten karayolları yetkilileri, 1 ay sonra da ağaçlandırma çalışmalarının başlatılacağını aktardılar.

9 KİLOMETRELİK ORTA REFÜJ ÇALIŞMASI

İl girişinden başlayıp 9 kilometre devam eden orta refüj çalışmaları hakkında bilgilendiren karayolları yetkilileri, “Şuanda yürüttüğümüz orta refüj çalışmalarımız var. İl girişinden başlayan, OSB kavşağına kadar 9 kilometrelik hat için kuyu kazıp, hazır çim döşeyeceğiz. Damlama sistemi ile sulama yapılacak, bir ay sonra ağaçlandırmamız olacak, çalışmalar bittikten sonra orayı belediyeye devredeceğiz.” Dediler.

İLİMİZDE İLK DEFA KULANILACAK

İlimizde solüsyonun ilk defa kullanılacağını söyleyen yetkililer, “Kışa hazırlık yapıyoruz şu anda, kendi ve kiraladığımız araçların bakımını yapıyoruz. Kullanacağımız tuz ve solüsyon hazırlıklarını yapıyoruz. Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yollarda tuz kullanmıyoruz genelde, solüsyon kullanacağız, bu sene itibari ile. Solüsyon dediğimiz bir sıvıdır ve o sıvı ile buzlanma olmadan önce maddeyi dökerek, buzlanmayı önlüyoruz. Bunu karayolları ilimizde ilk defa kullanacak. Bu sene için sipariş ettiğimiz solüsyon miktarı bu sene için 40 ton, tuz miktarı da 250 tondur. Eğer kış daha çetin geçerse, talep ettiğimizde ilave ediliyor.” İfadelerini kullandı.

YOLLARI HER ŞARTTA AÇIK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Devlet yollarının her şartta açık kalabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten yetkililer, “ Geçen sene kış ayında da yolarımızda bir kapanma olmadı. En fazla 1-2 saatlik aksamalar oldu. Biz kar yağdığı anda müdahale ediyoruz. Daha sonradan yolları açma durumu yok. Devlet yolları ve il yolları diye iki yol grubumuz var, devlet yolları mutlaka, her şartta açık tutulması gereken yollardır. Biz ne pahasına olursa olsun, elimizdeki imkanlar ile o yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Menfezlerin ve hendeklerin temizliğini yapıyoruz. Yağmur, kar, doğal afetler yaşanmadan önce tedbirlerimizi alıyoruz.”  Diye konuştular. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *