image

Konu ile ilgi açıklamalarda bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Resul Seren, yayılan yanlış bilgilerin asılsız olduğunu, vatandaşların telaşa kapılmaması gerektiğini belirtti. Son zamanlarda yayılan “1 Ocak’a kadar kimlik kartı çıkarmayanlara ceza gelecek” ve “1 Ocak’tan sonra yeni kimlik ücretlerine çok zam gelecek” gibi bilgilerin asılsız olduğunu söyledi.

“CEZA VE BÜYÜK ZAM DİYE BİR ŞEY YOK”

Ceza ve kartlara büyük oranda zam gelmeyeceğini aktaran Seren, “Vatandaşlarımızı bazı asılsız bilgiler telaşa koymuş durumda. Bu bilgiler kesinlikle asılsızdır. 1 Ocak’a kadar kart çıkarmayanlara ceza gelmeyecek. 1 Ocak ’ta da büyük bir zam gelmeyecek, gelecek olan zam cüz’i bir miktardır ve vatandaşlarımız zor durumda bırakmayacaktır. Basın yayın organları ile sosyal medyadan yayılan ‘Kimlik kartların dağıtılmasının yılsonu itibariyle son bulacağı kimlik kart bedellerinin fahiş artacağı' gibi asılsız haberler ve söylemlerle nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluklar izdihama neden olmaktadır. Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenlememizin bulunmadığı mevcut nüfus cüzdanlarının halen geçerli olduğu, vatandaşlarımızın bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekiyor.” İfadelerini aktardı.

“111.500 KİŞİ YENİ KİMLİĞİNE KAVUŞTU”

 Çipli kimlik alan vatandaşların sayısı hakkında bilgilendiren Seren, “İl genelinde 111.500 vatandaşımız yeni kimliğine kavuştu. Merkez ilçesinde 87.500 kişi yeni kimlik sahibi oldu. Yeni kimliklerin alınmasına belirli bir süre konulmamıştır. Ayrıca yeni doğan bebeklere devletimiz ücretsiz yeni kimlik veriyor. Kart ücretler 16 TL’dir.” Dedi. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *