image

Yeni yılda asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, asgari ücretin 2 Bin TL olması gerektiğini, küçük bir ailenin ancak bu ücret ile geçinebileceğini söylediler. Vatandaşalar, benzin, ÖTV, MTV, enflasyon ve vergi zamlarının vatandaşları zorladığını, alım gücünün azaldığını aktardılar.

“EN AZ 2 BİN TL OLMALI”

Asgari ücretin en az 2 Bin TL olması gerektiğini belirten Saffet Kaplan, “Şuan için bile asgari ücretin halk açısında yetersiz olduğunu biliyoruz. En azında asgari ücretlerin 2 Bin TL ve yukarısı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu hükümete düşen bir görevdir. Birçok vatandaş asgari ücretin 2 Bin ve daha yukarısı olmasını istiyor. Çünkü vatandaşlar ancak o ücret ile geçinebilir. Hayat şartları çok zorlaşmış durumda, her şeye zam geldi ve verilen ücret sabit kaldı. Buda vatandaşı bir hayli zorluyor. Bizim hükümetten beklentimiz budur.” Diye konuştu.

“1470 TL HALKIN HAYAT STANDARTLARINI KARŞILAYAMIYOR”

1470 TL’nin vatandaşın hayat standartlarını karşılayamadığını belirten A. Baki Altunç, “Asgari ücretin yeni fiyatının belirlenmesinde, bizim düşüncemiz 1.900 ve üzeri olmasıdır. Çünkü bu ücretin aşağısı vatandaşları zor durumda bırakıyor. Son bir yılda artan zam oranları ile işçilerin aldığı ücret birbirlerini karşılamıyor. Hükümetin alacağı karara saygımız sonsuzdur, fakat vatandaşın geçinebileceği bir miktar olması gerekiyor.” İfadelerini aktardı.

“4-5 ÇOCUKLU BİR AİLE NASIL GEÇİNSİN”

4-5 çocuklu ailelerin 1470 TL ile geçinemeyeceğini belirten Aziz Sölümboz, “Bence asgari ücret 2 Bin TL’ye çıkmalı çünkü her bir ailede ortalama 4 kişi, peki bu 4 kişi 1470 TL ile nasıl geçinecek. Kira var, arabası varsa benzin fiyatları, MTV gibi ücretler var. Elektrik, su ve doğalgaz ücretleri var. Bunları hesapladığınızda bir ailenin borçlu çıkacağını anlarsınız. Yetkililerin bu konuda empati ile karar almalarını istiyoruz. Özellikle bölgemizde 4-5 çocuklu aileler var, bu aileler bu ücret ile karınlarını doyuramaz.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *