image

Her yılbaşında yapılan kutlamalara tepki gösteren vatandaşlar, Müslümanların, Hristiyanların bayramını kutlamamaları gerektiğini, Hz. İsa’nın doğum yıl dönümünün bu şekilde kutlanmasının kesinlikle saçmalık olduğunu belirttiler. Kutlamalar adı altında işlenen haramlara tepki gösterdiklerini belirten vatandaşlar, ‘Kutlama bahanesi ile içki, kumar ve ahlak dışı, haram şeylere yöneliyorlar, toplumu ifsat ediyorlar.” Diye konuştular.

“KENDİ BAYRAMLARIMIZDA KAMPANYA VE SÜSLEME YAPALIM”

Yılbaşı kutlamaları için kampanya ve süsleme yapan esnaflara seslenen Veysi Saydam, “Biz de bir vatandaş olarak yılbaşını kendi bayramımız olarak görmüyoruz. Bizim Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere iki bayramımız ve kandillerimiz dışında kutlama yapmayız. Bizim kutlamalarımız da ibadet ile oluyor, eğlenip dans etmek yerine ibadet ederek kutlamayı tercih ediyoruz. Bu tür Yılbaşı, Noel gibi Hıristiyanların, Yahudilerin kutladıkları özel günlerdir. Bu bayramlarda yapılan rezaletler artıyor, içki satışları artıyor, zina artıyor, kumar artıyor.  Dini İslam olan bir ülkede bu tür şeylerin yapılmasına da tepkiliyiz. Esnafların da Noel için dükkânlarını süslemesi ve özel kampanya yapmalarına tepkiliyiz. Madem süsleme ve kampanya yapmayı seviyorsunuz, İslami bayramlarda yapın.” İfadelerini aktardı.

“BİZ ONLARA DEĞİL, ONLAR BİZE ÖZENSİN”

Müslümanların Hristiyanlara değil, onların Müslümanlara özenmesi gerektiğini söyleyen Süleyman Bozkurt, “Biz yılbaşını kutlamıyoruz ve kabul da etmiyoruz. Hristiyanların bir âdetidir Müslümanların değil. Bu tür kutlamalara dâhil olmak bir Müslümana yakışmayan ve Müslümanları harama sürükleyen bir davranıştır. Onlar nasıl ki bizim dini bayramlarımızı kutlamıyorlar biz de onlarınkini kutlamayalım. Biz onlara değil, onlar bize özensin. Hz. İsa’nın doğum yılını bu tür pisliklerle de kutlamalarına karşıyız ve kınıyoruz.” Diye konuştu.

“KUTLAMALARDA YAPILAN REZALETLER CEHENNEME GÖTÜRÜR”

Yılbaşı kutlamalarında yapılan içki, kumar ve zina gibi günahların Müslümanları cehenneme götüreceğini belirten Selahattin Tunç, “Yılbaşı kutlamaları bilhassa Müslüman bir ülkeye yakışmayan bir harekettir. Hıristiyanların bir âdetidir ve Müslümanlar, onların içki, kumar, zina dolu adetlerine uymamalıdır. Müslümanların kendilerini bu günahlardan uzak tutması gerekiyor, bu tür günahlar bizi cehenneme götürebilir. Biz Müslümanlar kendi dinimizin bayramlarını, kandillerini ve özel günlerini kutlamalıyız, kutlamamızda ibadet ile olmalıdır. Biz Müslümanlar, özel günlerimizi kutlarken, bizi cehenneme sürükleyecek hareketlerden kaçınmalıyız. Kaldı ki kâfirlerin bayramını kutlamak biz Müslümanlar için gerçekten çok gereksiz. Müslümanlar olarak dikkatli olmalıyız. Müslümanların o güne özel olarak hindi, çam ağacı vb. şeyler alması doğru bir davranış değildir. Özellikle milli piyango rezaletinden kaçınmalıdırlar. Milli piyango satan insanların da evlerine haram para götürdüklerini söylemek istiyorum.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *