image

Kazaların sıkça yaşandığı ve geçişlerin tehlike oluşturduğu Batman Bölge Devlet Hastanesi kavşağına ışıklandırma sistemi ve yaya geçidi kurulmasını isteyen mahalle sakinleri basın açıklaması düzenledi.

Mahalle sakinleri adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Belde Mahallesi Temsilcisi Orhan Yaman, trafik kazalarının sık sık yaşandığı Bölge Devlet Hastanesi kavşağındaki sıkıntılarının yıllardır sürdüğünü söyledi.

Yayaların güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebilmesi için kavşağa ışıklandırma sistemi ve yaya geçidi kurulmasını isteyen Yaman,  “Kavşakta, trafiği rahatlatacak herhangi bir ışıklandırma sistemi ve yaya geçidi yok. Bu da ciddi sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Yayalar karşıdan karşıya geçerken her an ölümcül bir kaza geçirme riski yaşamaktadırlar. Aynı zamanda yoğun bir trafik akışı olmasına rağmen, araçların kontrollü geçişlerini sağlayacak herhangi bir ışıklandırma sistemi ve uyarı levhası yok. Bu yüzden de haftada en az 2-3 hasarlı trafik kazası meydana gelmektedir. Kazadan sonra trafikte aksamalar yaşandığından, kavşakta trafik akışı durma noktasına gelmektedir.” dedi.

“KAVŞAKTAKİ SORUN HİÇBİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMADI”

Yaşanan sıkıntıyı ilgili yerlere bildirmelerine rağmen herhangi bir adımın atılmadığını söyleyen Orhan, “Bizler HÜDA PAR Belde Mahallesi Temsilciliği olarak konuyla alakalı bir çalışma yaptık ve gelişmeleri takip etmek adına İl Başkanlığımızın talimatıyla bir komisyon oluşturduk. Bu kapsamda komisyonumuzla birlikte Belde Mahallesi Muhtarı Nuri Altun ile görüştük ve bu sorunun çözümü için yapılması gerekenleri ve atılması gereken adımları detaylıca ele aldık. Sorunu Muhtar Altun'a ilettikten sonra, muhtar bu konuyu belediye yetkililerine ilettiğini bize bildirdi. Belediye yetkilileri bu sorunu önümüzdeki günlerde bir proje kapsamında ele alacaklarını ifade ettiler. Ancak aradan üç ay geçmiş olmasına rağmen kavşaktaki sorun hiçbir şekilde çözüme kavuşturulmadı. Şu ana kadar bizim şahit olduğumuz herhangi bir adım bile atılmamıştır.” diye konuştu.

“YAYA GEÇİDİ VE IŞIKLANDIRMA PROBLEMİ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİDİR”

Mahalle sakinleri olarak; sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirten Orhan, “Bahse konu sorunun bir an evvel çözülmesi için belediye yetkililerinin bu sorunu ciddi manada ele almasını, kavşaktaki trafik, yaya geçidi ve ışıklandırma probleminin bir an evvel çözülmesini istiyoruz.” İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *