image

OHAL kapsamında çıkartılan KHK'lar ile meslekten ihraç edilenler ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvuruları incelemek üzere kurulan OHAL İnceleme Komisyonu ilk kararlarını verdi.

103 bin 276 başvurudan 300 kadarı karara bağlandı.

Meslekten ihraç edilen ve başvurusu kabul edilenlerle ilgili kararlar, Devlet Personel Başkanlığı’na bildirildi.

Başvurusu kabul edilen kişiler, 685 sayılı KHK’daki hüküm gereğince, eski statülerine ve unvanlarına uygun kadro ve pozisyonlara 15 gün içinde atanabilecek. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Resmi Gazete’de yayımlanan 685 sayılı KHK ile kurulmuş ve 22 Mayıs’ta göreve başlamıştı.

Komisyon'a, bugüne kadar 102 bin 432 başvuru yapılmıştı.

Komisyonun kurulması ve başvuruların alınmaya başlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi, KHK’lar ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında gerçekleştirilen idari işlemler hakkındaki 70 bin 771 başvuruyu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu adres göstererek, başvuru yollarının tüketilmediği gerekçesiyle kabul edilemez bulmuştu.

AİHM’in OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu bir iç hukuk yolu olarak kabul ettiği ve ret kararı verdiği başvurunun ardından Türkiye aleyhine açılan dava sayısında da düşüş yaşanmıştı. AİHM, 25 bin başvuruyu, komisyonu adres göstererek reddetmişti. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *