image

Kıl dönmesinin özellikle gençler arasında yaygın olduğunu belirten Akıncı, kıl dönmesinin genç nüfusun yüzde 10'da görüldüğünü kaydetti. Kuyruk sokumunda bulunan sabit kılların bu hastalığa sebebiyet vermediğini belirten Akıncı, "Yakından bakıldığında kıllar buğday başağı gibidir ve ucu battıktan sonra derine doğru sürüklenir. Bir kılın batması diğerlerini de sürükleyerek cilt altında bir yuva oluşturur. Daha sonra burada bir yabancı cisim, granülasyon dokusu oluşur. Bu dokunun enfekte olmasıyla da akıntılı sinüs ağızları ve fistüller oluşarak hastalık yayılır." dedi.

"DAR GİYSİLER, KIL DÖNMESİNE NEDEN OLUYOR"

Dar giysilerin kıl dönmesine neden olduğunu belirten Akıncı, uzun yıllar varsayıldığının aksine kıl dönmesinin doğuştan olmadığını, sonradan ortaya çıktığını söyledi.

 

Akıncı, “Hastalığın oluşmasına yol açan birçok faktör mevcuttur. Vücuttaki kılların yapısı ve miktarı, kuyruk sokumundaki çukurluğun derecesi, uzun süre aynı pozisyonda oturulması, yapılan uzun yolculuklar, dar giysi giyilmesi, uzun süre banyo ve duş alınmaması, bölgenin ıslak ve nemli kalması gibi faktörler hastalığın ortaya çıkmasında etkilidir." diye konuştu. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *