image

Meydan Mahallesi Bankalar Caddesi esnafı, cadde trafiğinin düzensiz olduğuna ve senelerdir düzene girmediğine dikkat çekti. Trafik sıkıntısının her gün yaşandığını ve neredeyse her gün kavga çıktığını söyleyen esnaf, park eden arabalardan bıktıklarını ve artık dükkânlarının önüne ufak barikatlar koymak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

“TRAFİK POLİSİ YOK”

Trafik karmaşasının, trafik polislerinin eksikliğinden ortaya çıktığını belirten Kenan Hoca, “Biz 2. Cadde esnafı olarak trafikten çok şikâyetçiyiz. Ne bir trafik polisi geliyor, ne de bir önlem alınıyor. Millet ters yöne girdi mi trafik allak bulak oluyor. Cadde zaten dar birde araçlar park edince ne ambulans ne de itfaiye geçebiliyor. Geçen bir itfaiye burada yarım saat kaldı, belki yetişmesi gereken yerde insanların canı tehlikededir. En azından esnaf olarak beli saatlerde trafik polisinin gelip kontrol etmesi ve anons yapması lazım… Vatandaş dükkânlara uğrayamıyor, park yeri yok diye.” Dedi.

“EN İŞLEK CADDELERDEN OLMASINA RAĞMEN TRAFİK BERBAT”

İlimizin en işlek caddeleri arasında yer almasına rağmen trafiğin berbat bir durumda olduğunu belirten cadde esnafından Fahri Alkan, “Burası Batman’ın en işlek yerlerinden biridir ama gel gör ki trafik berbat. Milet ters yöne giriyor söyleyince tartışma çıkıyor, tartışma kavgaya dönüşüyor. Biz esnaf dükkânlarımızın önüne barikat koymamıza rağmen kaldırıp arabalarını koyuyorlar. Kavga çıkmasın diye bir şeyde diyemiyoruz, çünkü biz esnafız. Yetkililerden isteklerimiz buraya arabalarını park edenlere ceza yazmalarıdır. Trafik polislerinin denetim yapmasıdır.” İfadelerin kullandı.

AMBULANS, İTFAİYE BİLE GEÇEMİYOR

Ambulans ve itfaiyelerin geçemediğini belirten Kutbettin Karabaş da “Biz buranın trafiğinden gerçekten çok şikâyetçiyiz. Yollar sürekli kapalı, belediyeye kadar kuyruk oluyor. Arabalar 2. Sıraya kadar park ediyor, cadde kapanıyor ve trafik sıkışıyor. Trafik polisleri de kontrol etmediği için kimse kurallara uymuyor. Bir an önce bu duruma bir çare bulsunlar.” Diye konuştu.

“SABAH 8’DEN AKŞAM 8’E KADAR ARAÇLAR BURADA”

Araçların sabah 8’den, akşam 8’e kadar dükkânlarının önünde park halinde durduğunu söyleyen Nurullah Çınar, “Millet arabasını sabah 8’de buraya park ediyor, ta ki akşam 8’e kadar kaldırmıyorlar. Onun için müşteriler park yeri yok diye gelmiyorlar. Müşterilere sorduğumuzda, park yeri yok diye gelmedikleri söylüyorlar. Ya park yapanlara ceza yazılsın, yâda ücret alınmasın yanayım ben. Yetkililerin bu duruma bir el atmalarını istiyoruz .” Diye sitem etti. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *