image

Fırat yaptığı açıklamada, “ABD’nin Kudüs ile ilgili kararın yankıları İslam Coğrafyasında büyük bir nefretle kınanmaya devam etmektedir. Dünyanın her bölgesinde protesto edilen bu karar, ABD ve İsrail’in gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmış ve Ortadoğu’daki barışa büyük bir darbe vurmuştur. ABD’nin Dünya barışını tehlikeye soktuğu bu hukuk dışı eylemin bir karşılık bulması ve yapılan yanlıştan geri dönülmesi için İslam ülkelerinin yöneticilerine büyük işler düşmektedir. Bu sebeple Türkiye’de gerçekleştirilecek İslam ülkeleri toplantısının büyük bir önemi vardır.” Dedi.

İSLAM ÜLKELERİNİN YARINKİ TOPLANTISINDA CİDDİ KARARLARIN ÇIKMASI GEREKİR

 İslam ülkelerinin yarınki toplantısında ciddi kararların çıkması gerektiğini belirten Fırat, “Bu toplantıdan mutlaka fiili eylemlerin yapılması için kararlar çıkmalıdır. ABD ve İsrail ancak güçten anlar. Onun için bu toplantıdan bu iki terör devletinin anlayacağı dilden kararlar çıkmalı ve kararlara başta Türkiye imza koymalıdır. Eğer gerçekten Kudüs’ün esaretten kurtuluşu isteniyorsa önce küresel intifada ilan edilmeli ve süresiz devam etmelidir. Ayrıca 1. İncirlik üssü derhal kapatılmalı, 2. Elçilikler geri çekilmeli, 3. Bütün Ticari antlaşmalar fesh edilmeli, 4. BOP eşbaşkanlığından istifa edilmeli, 5. Kudüs Filistin’in Başkenti ilan edilmeli, 6. ABD ve İsrail malları tüm İslam ülkelerinde boykot edilmeli, 7. İsrail Ortadoğu’da yalnızlığa terk edilmeli, 8. Ayasofya ibadete açılmalı, Filistin Devleti İslam ülkeleri tarafından tanınmalıdır. Eğer bu tedbirler eyleme dökülmese Kudüs’ün esaretten kurtulması bir hayalden öteye gidemez.” İfadelerini kullandı.

BU OLAY MÜSLÜMAN ÂLEMİNİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE SEBEP OLMALIDIR

 Müslümanları birliğe çağıran Fırat, “ Kınamalar, Basın toplantılar, İsrail’in ve ABD’nin bu alçakça kararlarını geri almasına yetmez. Fiili eylemler ancak bu terör ve işgal devletleri durdurabilir. Son olaylar artık Müslümanların ve bütün İslam âleminin sabrını taşırmış yapılan zulüm, baskı ve işgallere tahammülleri kalmamıştır. Bu olay Müslüman âleminin birlik ve beraberliğine sebep olmalıdır.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *