image

Beşiri’de STK’ların desteği ve Ak Parti organizasyonuyla Amerika ve İsrail’e yönelik protesto gösterisi yapıldı. Cuma çıkışı Merkez Cami önünde toplanan yüzlerce kişi tekbir ve slogan eşliğinde Amerika’nın Kudüs kararını telin etti. Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail, La ilahe İllallah İsrail Lanetullah,  Canımız Sana Feda Olsun Kudüs sloganlarının eşliğinde basın açıklamasını okuyan Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman şen, “ Müslümanların iradelerini esir almak isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Müslümanların Türk’ü ile Kürd’ü ile Arap’ı Selahaddin Eyyubi gibi karşılarında dimdik durup mücadele ettiklerini göreceklerdir. Ümmetin mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizin ortaya koyduğu tepkinin sonuna kadar arkasındayız.” Dedi.

Dünyadaki tüm İslam ülkelerinin Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacaklarına inandıklarını söyleyen Şen, “Diğer taraftan Amerika’nın bu kararı dünyaya adaletsizliği yaşatmanın diğer bir tezahürüdür. Bu adaletsiz, haksız karar Cumhurbaşkanımızın uzun bir süreden beridir gündeme getirdiği “Dünya Beşten Büyüktür” sözünün haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanacak bu hançere ancak tüm dünya Müslümanlarının kenetlenmesi sonucu engel olunabilir.” İfadelerini kullandı.

Kudüs Davasının sonuna kadar takipçisi olduklarını belirten Şen, Kudüs Davası için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi.

İl Başkanı Şen’in basın açıklamasından sonra da dağılmayan Beşiri halkı uzun bir süre tekbir sloganlar eşliğinde Amerika ve İsrail’i protesto etmeyi sürdürdü. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *