image

İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı ve Batmanlı âlim Molla Beşir Şimşek, Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e taşıma girişiminin ümmete açılmış bir savaş olduğunu belirterek, “Bu büyük bir tehlikedir, özelikle bugün Ortadoğu’nun bu kadar büyük fitneler ile çalkalandığı bir tarihte, ekstradan böyle bir adımın atılması çok daha büyük felaketleri beraberinde getireceğinin bilinmesi lazım. Bir diğer konu ise, bugün zemin maalesef buna çok müsait, Trump gibi tabiri caizse bir dengesizin ABD’nin başında olması, İslam coğrafyasının bölük pörçük olması, Müslümanların gücünün tükenmiş bir noktada olması ve böyle bir fırsatı elbette İsrail Trump gibi birinin eli ile kullanmak istiyor. Bunu Müslümanların bölük pörçük bir durumdayken yapmaları onlar için kaçırılmayacak bir fırsattır.” Dedi.

SİYONİSTLERİN SONUNUN BAŞLANGICI OLACAK

Bu girişimin büyük bir kaosa sebebiyet vereceğini söyleyen Şimşek, “ Bunu ABD başta olmak üzere, bütün Avrupa ülkelerinin iyi tahlil etmesi lazım. Müslümanlar bugün her ne kadar bölük pörçük olsalar bile, ben öyle inanıyorum ki, böyle bir girişim İslam’ın izzetini tekrar gayrete getirecek, Müslümanları gayrete getirecek. Bu girişim büyük bir musibet gibi görünüyor ama ben öyle inanıyorum ki Allah’ın izni ile böyle bir şey yapılırsa, ki yapılmamasını temenni ediyoruz, Müslümanların birlikteliğine belki vesile olacak. Müslümanlar çok daha hızlı bir şekilde uyanacak ve bütün İslam ümmetinin ortak malı olan, böyle mukaddes bir mekanın işgal altına alınması Müslümanları bu gaflet uykusundan uyandıracak. Belki Müslümanların birlikteliğine sebebiyet verecektir. Dolayısıyla bu yönü ile ben iyimser düşünüyorum. Allah’ın izni ile böyle bir şey olursa, Allah tarihte olduğu gibi bir kez daha Siyonistlerin sonunu getirecek. Siyonistlerin sonunun başlangıcı olacaktır inşallah.” İfadelerini kullandı.

AMERİKA’NIN GİRİŞİMİ MÜSLÜMAN DÜNYASINA BİR MEYDAN OKUMA

Amerika’nın girişiminin Müslüman dünyasına bir meydan okuma, yok sayma, inançlarına saygısızlık olduğunu söyleyen Şimşek, “Müslümanların bu tehlikenin farkına vararak, bu zilletten kurtulmanın çaresinin birliktelik olduğunu öğrenmesi lazım. Müslümanların birbirleri ile uğraşmayı bırakıp, arkasında düşman güçlerin her gün ellerinden bir değerlerini aldığını görmesi lazım. İsrail ve ABD böyle bir girişimde bulundukları takdirde Müslümanların ayağı kalkacak bir gücü olmadığına göre bir hesap yapmışlar. Bugün Kudüs, yarın belki Kâbe bu duruma düşecektir. Müslümanlar arasındaki fitneler buna sebeptir.” Dedi.

KARAR DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcülerinden Feyzi Aydın ise yaptığı açıklamada, “Siyonist israil, büyük şeytan Amerika'nın da desteği ile Dünya Müslümanlarının mevcut hallerinden de cesaret alarak yıllardan beri içinde biriktirdiği kini ve adaveti, Kudüs'ümüzü başkenti yapmak sureti ile Dünya Müslümanlara en büyük darbelerden birini daha vurmak istemektedir. Fitnenin kaynağı Kara Saraydan sözde yetkililerin bu yönde kamuoyuna yansıyan açıklamaları ve Amerikan Başkanının bugün bu konuda yapması beklenilen açıklaması son derece önemlidir. Zira bu karar ve girişim, siyonizmin yıllardır emeli olan gayesine de ulaşmasının bir delili olacak, dünyada birçok dengeyi değiştirecektir.” Dedi.

MÜSLÜMAN HALKI KUDÜS DAVASINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET ETTİ

Müslüman halkı Kudüs davasına sahip çıkmaya davet eden Aydın, “Tüm Dünya Müslümanlarını, Tüm Kudüs Sevdalılarını bugüne kadar olduğundan daha güçlü bir şekilde tepki vermeye, bu durumu kabul etmeyip direnmeye, Müslümanların ilk kıblesini Yahudi postalları altında çiğnetmemeye ve Selahaddini bir tavır göstermeye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

KUDÜS İSLAM ÜMMETİNİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu da Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyleyerek, “Kudüs ve Filistin davası ümmetin kalbinde kanayan bir yara. 60 yıldan fazladır Filistin’de Müslümanlar zulüm altında. Mukaddes topraklar işgal edilmiş. Kudüs Siyonistlerin işgal ve tecavüzü altında… Tüm Müslüman halklar, Müslüman ülke yetkilileri el birliğiyle, vahdet içinde Filistin davasına sahip çıkmalı, Kudüs’ün özgürlüğü için çalışmalı. Kudüs biz Müslümanların, İslam ümmetinin kırmızıçizgisidir. Bu çizginin çiğnenmemesi lazım.Bugün İsrail adlı çete Amerika’nın, İsrail’in ve diğer Batılı ülkelerin yardımıyla Filistin topraklarının büyük çoğunluğunu işgal etmiş durumda. Filistinli Müslümanlar kendi ülkelerinde küçük bir bölgede yaşam mücadelesi veriyorlar.” Dedi.

 Halkı tepki vermeye çağıran Nasıroğlu, “Amerika, Kudüs’ü Yahudilerin başkenti olarak tanıyıp elçiliğini oraya taşırsa Müslümanların bu durum karşısında ayağa kalkması gerekir. Müslümanlar meydanlara dökülmeli, tepki ve öfkelerini ilan etmeli. Halk olarak, yetkililer olarak tepkimizi en üst düzeyde vermeliyiz. Yürüyüşler düzenlenmeli, gösteriler yapılmalı. “ dedi. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *