image

İlimizde artan darp ve gasp olaylarının ardından gazetemize konuşan vatandaşlar, büyük parklarda sürekli olarak darp ve gasp olaylarının yaşandığını, bu yüzden vatandaşların rahat bir şekilde parklara gidemediklerini belirttiler. Atatürk, Şerzan Kurt, Kine Em parklarında sürekli olarak serserilerin dolaştığını söyleyen vatandaşlar, bu parklarda uyuşturucu kullanıcılarının da cirit attığını ve aileleri ile gidemediklerini ifade ettiler. Vatandaşlar güvenlik görevlilerinin arttırılmasını istiyorlar.

PARKLARA GİREMEZ OLDUK

Parklarda yaşanan olaylardan dolayı, parklara giremediklerini söyleyen Özgür  Ak, “Benim Atatürk parkının yanında bir marketim var ve her Allah’ın günü bir olay çıkıyor. Geçen gün gözümüzün önünde bir bayan gasp edildi eğer biz ve vatandaşlar olmasaydık bayan büyük maddi ve fiziki zarar görebilirdi. Biz bu parklarda rahat bir şekilde dolaşmak istiyoruz. Ben dükkânımı korumak için gece geç saatlere kadar açık tutuyorum, hırsız girmesin diye. Yetkililerden isteğimiz bu tür parkları koruma altına almaları, güvenliği etkili bir hale getirip arttırmalarıdır. Gaspçısı, darpçısı, uyuşturucusu ne dersen bu parklarda mevcut, buda vatandaşların can ve mal sağlığına tehdit ediyor. Buraya bir sürü öğrenci geliyor, burada kullanılan uyuşturucuyu merak edip, bu zehrin etkisine kapılabilirler.” Diye konuştu.

İŞ ALANLARI VE SOSYAL ETKİNLİKLER ARTTIRILMALI

Bu olayları önlemek için iş alanlarının genişletilmesinin büyük rol oynayacağını belirten Sait Salkış, “Bu tür olaylar gittikçe artıyor. Bunun nedeni bölgemizdeki ekonomik krizler ve bölge psikolojisidir. Eğer gençlere uygun iş alanları açılırsa bu tür olaylar %80 azalacaktır. Bitecek mi diye sorarsanız bitmez ama azalması da çok büyük bir avantaj. İş alanlarından sonra gençlerin güzel vakit geçirebileceği sosyal etkinlikler düzenlenmeli. Senede bir falan değil, normal kurs gibi beli saatleri olan bir etkinlik. Bu gençlerimizin psikolojisini azda olsa düzeltir ve suça bulaşmaktan alıkoyar. Yetkililerden istirhamımız bu konuya acil bir çözüm bulmalarıdır.” İfadelerini kulandı.

GENÇLER PARKLARA GİTMEYE ÇEKİNİYOR

Bir genç olarak parklara gitmeye çekindiğini belirten Veysel Taşkın, “Ben bir genç olarak bile parklara gitmeye çekiniyorum. Çünkü parklar pislik yuvasına dönmüş durumda, nereye baksan kavga, nereye baksan uyuşturucu. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını, vatandaşın parklarda rahat bir şekilde dolaşacak kıvama getirmelerini istiyoruz.” dedi. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *