image

 Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, ASKON üyeleri ile bir araya geldi. Toplantının verimli geçtiğini dile getiren Şube başkanı Mehmet Selman NASIROĞLU, İl Özel İdaresinin ilimizde yaptığı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Toplantıda şu görüşmelere yer verildi. “2017 yılı bütçe komisyonu, israftan uzak durulması ve tasarrufa gidilmesi, tasarruftan elde edilen paranın ise köylerin su, yol ve altyapı çalışmalarına ayrılmasını kararlaştırmış, bu bağlamda 2017 yılı için 90 milyon TL bütçe ayrılan İl Özel İdaresine, 2018 yılı için 105 Milyon TL bütçe ayrılmıştır. “

Özel idare hizmetlerinin sadece su, yol ve altyapı çalışmalarıyla kısıtlı olmadığı dile getirilen toplantıda, 2017 bütçesinden Milli Eğitime aktarılan para ile 600’den fazla derslik yapıldığını ve kütüphaneler açıldığını, sağlık yatırımlarını desteklemek amacıyla Sağlık Müdürlüğüne her yıl en az 1 ambulans verdiği vurgulandı. Batmanda yapılan BSK asfaltta (Bitümlü Sıcak Karışım) Türkiye’de başarı sıralamasında oldukça iyi olduğumuzun vurgulandığı toplantıda, 2016 yılında 215 km, 2017’de ise 270 km asfalt yapıldığı ayrıca 2017 yılı içinde köylere 183bin m² parke taşı döşendiği ve en az 30 köye su kuyusu açıldığı aktarıldı.

Toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi için hâlâ bekleyen yatırımcı olduğunu ve 2000 m²’lik ikinci OSB’nin de yakında hizmete gireceğinin de aktarıldığını dile getiren NASIROĞLU, “Batmanın 20/30 yıllık ihtiyacını gideren bir Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacımız var. Ayrıca ivedilikle tekstil kentin kurulması gerekmektedir.” dedi.

NASIROĞLU, toplantıya iştirak eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *