image

 Batman Merkez'e bağlı Oymataş köyü Şeyh Çoban mezrasında bir katlı evde yangın çıkması sonucu ev adeta küle döndü. Olay, sabah saatlerinde İbrahim Candan’a ait evde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, alt katı bodrum olan evin elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın, kısa sürede büyüdü.Bu esnada evde uyuyan 10 nüfuslu Candan ailesinin oğullarından Erhan Candan, yangını fark edip ailesini uyandırmasıyla aile yanmaktan son anda kurtuldu. Aile fertlerinin bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede söndürülürken, evin bütün eşyaları yanarak kullanılamaz hale geldi. Daha sonra ölen ya da yaralananın olmadığı yangınla ilgili itfaiye ekiplerince inceleme başlatılıp, hasar tespit çalışması yapıldı.

Yangını fark etmesi sonucu yanmaktan son anda kurtulduklarını söyleyen Erhan Candan, yangın nedeniyle tüm eşyalarının küle döndüğünü belirtti.

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunan Erhan, şunları söyledi: "Sabah bir anda yangını fark ettim, tüm ailemi dışarı çıkardım. Çocuklarımı pencereden dışarı çıkarmak zorunda kaldım. Her şey bir anda küle döndü. Bir anda her yeri alev aldı. Her şeyimiz yandı, kullanacağımız bir tek eşyamız bile kalmadı. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz."

Ardından Batman Umut Kervanı yetkilileri, yangının yaşandığı eve giderek incelemelerde bulunup, hasar tespiti yaptı. Candan ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Umut Kervanı yetkilileri, ailenin mağdur olduğunu belirterek, yardım çağrısında bulundu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *