image

Emekliler adına açıklama yapan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, elektrik sayaçlarının yapı dışına çıkarılmadığı ve DEDAŞ tarafından elektrik verilmediği için 163 hanenin yaklaşık bir aydır elektriksiz olduğunu ve bundan dolayı evlerine taşınamadıklarını söyledi.

TOKİ ile DEDAŞ arasında yaşanan sorundan dolayı emeklilerin mağdur edildiğini ifade eden Ekmen, yaşanan sıkıntıyı bildirmelerine rağmen sorunun hâlâ giderilmediğini belirterek, yetkilileri duruma el atmaya çağırdı.

 “TOKİ, uyarıları dikkate almadı”

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel tarafından yapılan yazılı açıklamada ise TOKİ’nin tüm uyarılarına rağmen kayıt dışı elektrik kullanmaya elverişli binalar yaptığını ileri sürdü.

Karagüzel, sorumluluk bölgelerinde kayıt dışı enerji kullanımının hayli yaygın olduğunun altını çizerek, “Batman’daki TOKİ inşaatında da yaptığımız uyarılar dikkate alınmadı. Sayaçlar için ayrılan yerler, kaçak elektrik kullanımına son derece uygun. Biz de bunu önlemek için sayaçları dışarıya almak istiyoruz.” dedi. İlhan Yıldız 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *