image

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), 31 Ekim 2017 tarihinden itibaren geçerli, benzine 12 kuruş, motorine 17 kuruşluk zam açıklaması yaptı. Bu durumda ilimizde benzinin fiyatı 5,63, motorinin 5,16’ya yükseldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşalar arabalarını çıkarmaya korktuklarını belirtirken, Özpolatlar Benzin İstasyonu Müdürü Şehmus Polat, zamlardan sonra vatandaşların benzin ve motorin almaya çekindiklerini, bu durumun işlerini etkilediklerini belirtti.

ARTIK 20-30 LİRAYA BENZİN DOLDURAN VAR

Eskiden vatandaşların deposunu doldururken, artık 20-30 liraya benzin aldıklarını belirten Polat, “Fiyatları çok arttı, müşteri artık benzin ve motorin almaya çekiniyor. Eskiden depoyu başına kadar dolduran müşteri artık 20-30 liraya benzin alıp gidiyor. İnsanlar sadece ihtiyaçları kadar alıyorlar. 40 km’lik yol gidecekse ona göre benzin alıyor. Yetkililerden fiyatların düşürülmesini istiyoruz. Bu durum bizim işlerimizi gerçekten çok fazla düşürüyor.” Dedi.

ARTIK BİSİKLET KULLANACAĞIZ

Benzin istasyonuna benzin almak için gelen Ali İnal, zam geldiğini söylediğimizde artık arabasını bırakıp, bisiklet kullanacağını söyleyerek tepki gösterdi. Konuşmasına devam eden İnal, “Bu milleti soymaktan başka bir şey değildir. Böyle giderse artık benzinlikte kalmayacak, esnafta. Artık arabayı bırakıp bisiklet kullanacağız. En azından o kadar masrafı yok. Arabayı mecbur olmasak çıkarmıyoruz, benzin almak zorunda kalmayalım diye. Eskiden depoyu başına kadar dolduruyorduk, artık 20-40 lira arasında benzin alıyoruz. Benzinliklerin önünden geçmeye korkuyoruz. Benzinli araçların birçoğu LPG taktırıyor, bu ne gerek var. Birde ilimiz Türkiye’nin ilk rafineri kurulduğu bir yerdir. Bizim yurt dışına satmamız gerekiyor. Yetkililerden bu duruma bir el atılmalarını arz ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

HER SENE 2-3 ZAM NERDE GÖRÜLMÜŞ

Her sene 2 veya 3 defa zam yapıldığını belirten ve bu duruma tepki gösteren Mehmet Can Mikyas, “yılda 2-3 defa benzine zam geliyor. Artık benzinliklere girmeye, mazot almaya korkuyoruz. Benzinliklere gidip zammı duyduğumuzda arabadan inip, arabayı arkadaşlara veresimiz geliyor. Devlet bizim gibi dar gelirli insanların araç kullanmasını istemiyor herhalde. Zenginlerin umurunda değil zam gelip gelmediği, fakat biz esnaf ve dar gelirliler bu durumdan çok etkileniyoruz. Yetkililer bu duruma bir el atmalı, herkes rahat bir şekilde benzin istasyonlarına gidebilmeli.” Diye konuştu. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *