image

21 Ekim Cumartesi günü açılışı yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla bir araya gelen yaklaşık yüz yazar, Batman'dan memnun ayrıldılar. Kitap fuarının geleneksel hale getirilmesini isteyen Batmanlı yayınevi temsilcileri ve yazarlar, kitap fuarının geleneksel olmasını istiyor.

Batman Valiliği ile belediye, üniversite, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman'da düzenlenen 'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılım gösteren konuk ve Batmanlı yazarlar, Batmanlı okurlarından memnun ayrıldılar.

Batman'ın kitaba susamış durumda olduğunu ifade eden Bilim Kitap Kırtasiye yetkilisi Veysi Güney, "Batman'da bir ilk olan kitap fuarına ciddi bir katılımın olduğundan dolayı Bilim Kitapevi olarak çok memnunuz. Özellikle başta Batman Valiliği olmak üzere tüm kurumların vermiş oldukları destekten ötürü de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Batman halkının da kitap fuarına bu ilgisini gerçekten muhteşem olarak yorumluyoruz. Kitap fuarının geleneksel olmasını istiyoruz. Standımızda okurlarıyla buluşan özellikle Mehmed Göktaş hoca, Emine Şenlikoğlu hanımefendi, Abdulkadir Turan, Mehmet Ali Gönül hocamız ve her gün bizimle olan Batmanlı yazarımız Sadullah Aydın hocaya teşekkür ediyoruz. Batman halkı da büyük bir teveccüh gösterdi." dedi.

Tüm stantlara yoğun teveccühün olduğunu belirten İkra Kitap Kırtasiye yetkililerinden Yusuf İrem, "Batman'da ilk defa kitap fuarı açıldı. Batmanlılar kitap fuarına çok yoğun ilgi gösterdi. Bu fuar daha önceden yapılması gereken bir çalışmaydı. Tüm stantlar yoğun geçti. Bu fuarın her yıl yapılmasını istiyoruz. Batman için çok büyük bir eksiklikti. Fuarın geleneksel hale getirilmesini istiyoruz. Her sene yapılması Batman için hem ekonomik açıdan hem de sosyal açıdan çok iyi olacaktır. Standımızda, gelen ziyaretçilere hat sanatıyla yazılar yazdık. Ürünlerimize yoğun bir teveccüh vardı." ifadelerini kullandı.

"BU FUARDA ÇOCUKLARIMIZ, BÜYÜKLERİMİZ KİTABA DOYDU"

 

Fuarın, küçük büyük herkesi kitaba doyurduğunu söyleyen Batmanlı yazar Faysal Yaman, "İlimizde yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı' bizler ve halkımız için çok faydalı olmuştur. Bu fuarda çocuklarımız, büyüklerimiz kitaba doydu. Batmanlı yazarlarımız kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Dışarıdan gelen yazarlarımızla tanışma imkânlarımız oldu. Bu şekildeki çalışmaların hem bizim için hem de toplumumuz için büyük faydaları olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmaların devamını bekliyoruz. Kitap fuarı, geleneksel hale getirilmesini istediğimiz bir çalışmadır. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bununla ilgili güzel çalışmalar olur ve halkımız bu çalışmalardan faydalanır, toplumumuz bundan yararlanır. Daha güzel çalışmaların olacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu.  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *