image

 Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da uyuşturucu bağımlılığı giderek yaygınlaşıyor. Madde bağımlılığının son zamanlarda halkı tehdit eder bir hale geldiğini söyleyen Çaplık, “ Sadece gençlerimizi değil, toplumun bütün kesimlerini ciddi anlamda etkisi altına almış bir kötülük kaynağıdır madde bağımlılığı. Madde bağımlılığının son zamanlarda ilkokula inecek kadar çocukların arasında da yaygınlık kazanması bizi ciddi anlamda tedirgin etmektedir. Bu tedirginliğimiz bizim geleceğe umut ile bakmamız gerekirken, umutsuz bir şekilde bakmamıza sebebiyet vermektedir. Bu işi yapanların iyi insanlar olmadığı, insanlığın düşmanı olduğunu belirtmem gerekiyor. Gerçekten insanı seven, topluma değer veren, toplumun değerlerine saygılı olan insanların hiçbir zaman haram olan şeylere destek olmaması ve yapmaması gerekiyor. Maalesef bu artık bizi, çocuklarımızı ve her kesimi tehdit eder boyuta ulaşmıştır.” Dedi.

YAKALANIP GÖZALTINA ALINIYORLAR, 2 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILIYORLAR

İlimizde artan satıcıların önüne geçilmemesinin, caydırıcı bir cezanın olmaması ile alakalı olduğunu söyleyen Çaplık, “ Bu insanlar bağımlılık yapan maddelerini satıyorlar, yakalanıp gözaltına alınıyorlar, 2 gün sonra serbest bırakılıyorlar. Sonra yaptıkları işi daha sonra özgüven ile yapıyorlar, zararları da daha büyük oluyor. Her şeyden önce bunun önüne geçilmesi gerekiyor, toplumun bütün kesimleri, STK’lar, aileler, kanaat önderleri, resmi kuruluşlar ve bunların başında gelen valilik ve emniyet bu işin önüne geçmek için daha caydırıcı tedbirler almaları gerekiyor. Eskiden gençlerimizin üzerindeki etkilerini konuşurken artık çocukların üzerindeki etkilerini konuşmaya başladık, bu durum da çok vahim. Uyuşturucu madde bağımlılığının çeşitliliği o kadar artmış ki, eskiden esrar ve eroin tek bilirdik şuan esrar ve eroin birçok madde yanında neredeyse hafif kalmaya başladı.” İfadelerini kullandı.

GENÇLİK VE ÇOCUKLARIMIZ TEHDİT ALTINDALAR

Bunun önüne geçmenin etkili yolunun manevi değerlere sarılmak olduğunu belirten Çaplık,“Aile bağlarımızı yeniden güçlendirmemiz gerekiyor. Eğitim sistemimizin içine yerleştirebileceğimiz bir takım manevi dinamikler ile bu işin her şeyden önce haram olduğunu insanların kavraması gerekiyor. Çocuklarımızın ve her kesimin zihnine bu düşünce yerleşmeli. Gençlik ve çocuklarımız tehdit altındalar ve bu tehdidin ortadan kaldırılması için herkesin el birliği içerisinde olması gerekiyor. Çocuklara yönelik değer eğitimi aileden başlayarak hayatın bütün safhalarında yer edinmesi gerekiyor. Okul önlerinde, parklarda, internet kafelerde bu işin artık sıradan bir halmiş gibi alışverişinin yapıldığını üzülerek görüyoruz. Bunun önünün kesilmediğini üzülerek söylüyoruz. Parklar olsun, okullar olsun bu çevrelerin önünde ciddi tedbirler alınmalı. Bu işi yapanlar, temin edenler, çocuklarımızı zehirleyenlerin kesinlikle affedilmemesi, onlara en üst derecede caydırıcı cezalar verilmesi gerekiyor.” Dedi.

YARGIÇLARA DA BURADA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

“Elbette anne, babalara, öğretmenlere büyük görevler düşüyor.” Diyen Çaplık sözlerini şöyle bağladı: “ Anne-babalar çocuklarının nereye gittiğini, nasıl bir tüketim içinde olduklarını kimler ile alışverişlerde bulunduklarını, nereye takıldıklarını, ne yiyip, ne içtiklerini kontrol etmeli. Özelik ile arkadaşları konusunda oldukça seçici olmaları gerekiyor. Öğretmenler ise maddelerin çirkinliğini ve insan hayatının üzerinde bir ömür boyu bıraktığı olumsuz etkileri derslerinde kesinlikle işlemeli ve her bir öğretmen aslında bu noktada bir imamdır, bir anne-babadır, toplum önderidir şeklinde değerlendirerek toplumun içerisinde madde bağımlılığının önüne geçilmesi için elini taşın altına koymalı. Yargıçlara da burada büyük görev düşüyor, bu insanların en üst seviyelerde cezalandırılmaları gerekiyor. En büyük ceza da vicdan cezasıdır, biz bu insanları vicdanımızda mahkûm etmeliyiz.” Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *