image

Beşirili engelli Şair Karabulut, yazdığı şiir kitaplarını başvurduğu vali ve kaymakamların desteğiyle satabiliyor. Bu destekle geçimini sağladığını belirten Karabulut aynı niyetle Beşiri kaymakamı Mustafa Maslak’a başvurduğunu ancak olumlu cevap alamadığını söyledi. Karabulut yaptığı açıklamada, “Ben Beşiri doğumluyum. Ama uzun zamandır Beşiri’ye gelmemiştim. Uzun zamandır gelemediğim, doğduğum, büyüdüğüm memleketim olan Batman Beşiri'ye gelerek bir miktar kitaplarımdan destek amaçlı Beşiri Kaymakamlığı alınması talebinde bulundum. Ama ne yazık ki sayın kaymakam bu talebime olumlu bakmadı.” İfadelerini kullandı.

Okula gitmediği halde kendi imkânlarıyla okuma yazma öğrendiğini ve kendini geliştirip şair olduğunu belirten Karabulut, “Hiç okula gitmediği halde kendi imkânlarıyla şair olan engelli biri desteği hak ediyor. Sayın kaymakamın bu davranışı beni üzmüştür.” Dedi.

Beşiri kaymakamlığının asansörü olmadığı için engelli vatandaşların sıkıntı çektiklerini belirten Karabulut, asansörün olmamasını eleştirerek buna bir çözüm bulunmasını da istedi. Beşiri asıllı Karabulut Türkiye Yazarlar Birliği'ne de üye ve halen şiir yazmaya devam ediyor. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *